Teatrele și sălile de concerte își vor deschide ușile pentru spectatori. Ce măsuri de prevenire a infectării cu COVID-19 vor fi luate

Teatrele și sălile de concerte își vor deschide ușile pentru spectatori. Ce măsuri de prevenire a infectării cu COVID-19 vor fi luate

Teatrele și sălile de concerte își vor deschide ușile pentru spectatori. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a organizat ședințe de lucru cu managerii instituțiilor teatral-concertistice din subordinea ministerului și șefii secțiilor/direcțiilor de cultură. Subiectul discuțiilor a fost obligativitatea implementării instrucțiunilor cu privire la măsurile de prevenire și control a infecției virusului COVID-19, aplicate la organizarea evenimentelor și acțiunilor culturale.

Secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol a solicitat participanților la ședință să asigure pregătirea instituțiilor teatral-concertistice pentru reluarea activităților în sălile de spectacol, cu prezența spectatorilor.

„Mizăm pe calitățile dumneavoastră manageriale în organizarea acestui proces. Sănătatea angajaților și a spectatorilor trebuie să fie pusă în prim plan.”, a subliniat oficialul.

În context, participanții la ședință au vorbit despre acțiunile care sunt întreprinse la moment pentru pregătirea instituțiilor. Printre acestea:demarcarea cu benzi vizibile pentru asigurarea traseelor prestabilite la intrare, ieșire, deplasare pe teritoriul şi în interiorul instituției, cu respectarea distanței între persoane de cel puțin 1,5 metri.

De asemenea, managerii instituțiilor vor fi obligați să plaseze, la loc vizibil, anunțuri scrise cu privire la regulile de distanțare fizică şi cele de acces în cadrul delimitat aferent evenimentului.

O altă obligativitate ține de dezinfectarea şi curățarea spațiilor şi a echipamentelor cu produse biocide avizate precum și organizarea sesiunilor de informare şi instruire a angajaților cu privire la riscurile de infectare şi de răspândire a virusului.

Conform Hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică organizarea și desfășurarea activităților în incinta instituțiilor este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului unde are loc evenimentul cultural, cu respectarea poziționării scaunelor a câte 2 locuri libere între acestea pe fiecare rând și câte 1 loc liber pe rândurile față/spate. Angajaţii/organizatorii/publicul vor purta obligatoriu mască pe toată durata evenimentului, masca trebuie să acopere atât gura, cât şi nasul.

Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică pot decide restricționarea sau închiderea activităților instituțiilor de spectacole și/sau concerte dintr-o anumită localitate, din zona de competență, în funcție de evoluția situației epidemiologice a virusului COVID-19.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal