Țîcu susține ca a fost exclus din cursa electorală. CEC: Nici nu a fost înregistrat ca să fie exclus

Țîcu susține ca a fost exclus din cursa electorală. CEC: Nici nu a fost înregistrat ca să fie exclus

Candidatul din partea PUN, Octavian Țicu, susține că a fost exclus de CEC din cursa prezidențială. Motivul ar fi cele peste cinci mii de semnături care au fost declarate nevalide. Anunțul a fost făcut de Țicu pe pagina lui de facebook care spune că  este șocat și că sunt „semnături reale ale cetățenilor” și că de fapt „regimul lui Dodon l-a eliminat din cursa prezidențială”. Pe de altă parte, purtătoarea de cuvânt a CEC, Rodica Sîrbu, a declarat că Țîcu nu a fost înregistrat în cursă pentru a fi exclus. O decizie în privința acestuia va fi luată în cadrul ședinței de marți. 

„Ziua în care urma să ne lansăm în campania prezidențială a fost ziua în care CEC a ales să mă anunțe că sunt exclus. Iertată-mi fie această slăbiciune nefirească, dar nu m-am gândit că regimul de guvernare poate fi aşa ticălos.

Frica lui Dodon şi a Moscovei față de eventualitatea participării mele în această campanie a fost atât de mare, încât a decis să elimine orice risc şi să mă scoată din cursă. Singura alternativă unionistă, anti-sistem, necompromisă în schemele şi înțelegerile politice, necoruptă şi capabilă să-şi asume lupta împotriva regimului până la demontarea lui definitivă.

Publicitate

Din 20 de mii de semnături ale cetățenilor R. Moldova, peste 5 mii au fost aruncate la gunoi, majoritatea pentru o cifră sau număr de la seria buletinului greşit şi pentru faptul că s-a încurcat domiciliul. Cinic şi fără scrupule. Semnături reale ale cetățenilor țării.

Asta pentru a ne arunca sub limita de 15 mii, adică la 14.548 semnături şi acceptând doar 10 raioane din cele 20 care erau cu un număr de peste 700 semnături”, a scris Octavian Țicu pe pagina de facebook.

Precizăm că pe pagina oficială a CEC încă nu a fost făcut un anunț oficial în acest sens.

Contactată de AGORA, purtătoarea de cuvânt a CEC, Rodica Sîrbu, a declarat că Țîcu nu a fost înregistrat în cursa prezidențială pentru a fi exclus. O decizie în privința acestuia va fi luată în cadrul ședinței de marți, iar instituția nu va comenta declarațiile politice ale candidaților.

„Octavian Țicu nu a fost înregistrat pentru a fi exclus. În cadrul ședinței CEC, care va avea loc marți, va luată o decizia în privința candidatului”, a declarat Rodica Sîrbu.

Purtătoarea de cuvânt a Președinției, Carmena Sterpu, nu a răspuns la telefon pentru a oferi o reacție la acuzațiile lui Octavian Țîcu.

Amintim că în urmă cu aproape patru zile, președintele Partidului Unității Naționale, Octavian ȚÎcu, a depus la Comisia Electorală Centrală listele cu semnăturile necesare pentru a fi înscris în cursa electorală pentru Președinția Republicii Moldova. Grupul de inițiativă a reușit să adune în jur de 20.000 de semnături.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal