„Suntem trași pe sfoară”: Octavian Țîcu anunță proteste în cazul în care nu va fi înregistrat în cursa prezidențială

„Suntem trași pe sfoară”: Octavian Țîcu anunță proteste în cazul în care nu va fi înregistrat în cursa prezidențială

Candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la prezidențiale, Octavian Țîcu, anunță proteste în cazul în care autoritatea electorală nu-l va înregistra în cursa electorală din 1 noiembrie. În același timp, Țîcu afirmă că va depune un demers către Comisia Electorală Centrală (CEC) cu scopul de a fi înregistrat, în caz contrar „vor scoate oamenii în stradă pentru a-și cere drepturile”. Totul se întâmplă după ce Țîcu a anunțat că CEC a refuzat să-i înregistreze candidatura la prezidențiale. 

Octavian Țîcu a declarat că grupul de inițiativă a colectat numărul necesar de semnături pentru susținerea sa și acuză că cinci mii de semnături ar fi fost „aruncate”.

„Nu ne-au ajuns 755 de semnături pentru a fi înregistrați, asta în condițiile în care 5 mii au fost aruncate. Dacă CEC-ul tăcea, filosof rămânea. Ei au spus că noi nu ne-am dus să vedem, dar noi de marți suntem în legătură permanentă cu CEC. Am avut întrevederi și cu Dorin Cimil și i-am spus lucrurile pe care vi le declar și vouă. Toți candidații care au colectat semnături peste 15 mii trebuie să fie înregistrați pentru că CEC trebuie să garanteze transparență”, a declarat Țîcu în cadrul unei transmisiuni LIVE.

„Am înțeles că suntem trași pe sfoară și după ce am făcut declarația că sunt scos din cursă au început miorlăielile. Hai să veniți, să vedem. Noi nu avem încredere în CEC. Dacă CEC-ul are bunăvoință să acționeze legal, trebuie să ne înregistreze pe toți cei care am îndeplinit criteriile. Vom lua șefii echipelor de colectare de semnături și vom merge la CEC și le vom arată. Vom înainta demers și vom cere CEC-ului să ne înregistreze. Neînregistrarea noastră înseamnă că există o comandă a Moscovei și a lui Dodon. Dreptul nostru de a fi în campanie electorală este dictat de Constituția Republicii Moldova. Vom protesta și vom scoate oamenii în stradă pentru a ne cere drepturile. Se va da o bătălie pentru viitorul nostru”, a mai adăugat Țîcu.

AGORA amintește că, la 3 octombrie curent, Octavian Țîcu a afirmat că CEC a decis excluderea sa din cursa pentru fotoliul prezidențial. Pe de altă parte, purtătoarea de cuvânt a CEC, Rodica Sîrbu, a declarat că Țîcu nu a fost înregistrat în cursă pentru a fi exclus. Iar o decizie în privința acestuia va fi luată în cadrul ședinței de marți, 6 octombrie.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal