Un deputat, luat „la ochi” pentru că nu și-a indicat toată averea. ANI a pornit o nouă rundă de vânătoare a incompatibilităților declarate funcționari

Un deputat, luat „la ochi” pentru că nu și-a indicat toată averea. ANI a pornit o nouă rundă de vânătoare a incompatibilităților declarate funcționari

Inspectorii de integritate au inițiat procedura de control al averii în privința unui deputat din Parlamentul Republicii Moldova. Un alt deputat este vizat în verificările referitoare la nerespectarea regimului juridic al incompatibilităților. De asemenea, un șef adjunct al unui Oficiu teritorial al Cancelariei de Stat, un director de Teatru și doi primari sunt verificați pe aspectul încălcării regimului juridic al conflictelor de interese. 

Totodată, săptămâna trecută au fost emise acte de constatare a încălcării admise de către un un rector de universitate și doi primari. Alți subiecți ai declarării au fost sancționați cu 3000 mii lei pentru nedepunerea și depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale.

Respectiv, au fost inițiate nouă controale. Un deputat și un consilier din Consiliul municipiului Comrat au indicat informații incomplete despre averea pe care o dețin. Un director de Teatru, doi primari din raioanele Sîngerei și Cimișlia și un consilier local din satul Cazaclia, UTA Găgăuzia au admis conflicte de interese în activitate, iar un alt deputat din Parlamentul Republicii Moldova, un șef adjunct al unui Oficiu teritorial al Cancelariei de Stat și un consilier local al Consiliului Cricova, Chișinău au admis incompatibilități în declarațiile de avere depuse.

De asemenea, au fost pornite șase cauze contravenționale pe numele a patru consilieri locali din Grătiești, Chișinău, Comrat și Pleșeni, raionul Cantemir pentru nedepunerea sau depunerea cu întârziere a declarațiilor de avere și interese personale. În aceeași ordine de idei, o cauză penală a fost deschisă pe numele unui angajat al Spitalului raional Anenii Noi, pentru încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese.

Alte două procese verbale cu privire la contravenție au fost întocmite pe numeleunui director al unei subdiviziuni subordinate APL Rîșcani și un primar din raionul Cimișlia pentru nedepunerea sau depunerea cu întârziere a declarațiilor de avere și interese personale. Totodată, prin sistemul ”e-Integritate” au fost repartizate inspectorilor 20 de sesizări spre examinare, au fost eliberate 46 de Certificate de Integritate, iar reprezentanții ANI au 19 apeluri înregistrate la Linia instituțională de informare.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal