Șarov, despre munca profesorilor pe timp de COVID-19: V-ați adaptat, ați perseverat și nu ați cedat, deși predarea online este o adevărată provocare

Șarov, despre munca profesorilor pe timp de COVID-19: V-ați adaptat, ați perseverat și nu ați cedat, deși predarea online este o adevărată provocare

Profesorii și învățătorii din întreaga țară primesc astăzi cuvinte calde și mulțumiri. Un mesaj către dascăli a venit și din partea ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov. Oficialul le-a mulțumit profesorilor pentru „curaj, dragoste și perseverență”. Șeful de la Educație n-a ocolit nici pandemia, transmițându-le profesorilor că au dat dovadă de flexibilitate când au adoptat învățământul online. 

„Anul acesta am fost puși în fața unei realități care ne-a testat tuturor limitele. Cu toate acestea, am încercat împreună să ținem situația sub control și astfel am reușit să începem un nou an de studii, care de altfel va rămâne în istorie, fiind marcat de pandemia COVID-19. Vreau să îmi permiteți să accentuez cuvântul împreună. Împreună: profesori, manageri, șefi de Direcții, educatori și fiecare angajat din învățământ ați fost și sunteți prima linie de luptă în sistemul educațional contra provocărilor impuse de pandemie. Vreau să vă mulțumesc pentru că v-ați adaptat, pentru că ați perseverat, pentru că nu ați cedat, deoarece știu că pentru foarte mulți dintre dumneavoastră, predarea online este o adevărată provocare. Este la fel de greu să trăiești cu frica de a fi infectat și de a lupta cu acest cumplit virus. Vă mulțumesc și vă admir pe fiecare în parte pentru onorabila profesie pe care ați ales-o, cea de a educa generații.”, scrie într-un mesaj oficial al lui Șarov.

Șeful de la Educație le-a mulțumit dascălilor pentru efortul depus de aceștia la început de an,punând accent pe responsabilitatea de care au dat dovadă.

„În toată această perioadă, mulți dintre dumneavoastră ați lucrat fără concediu, ați fost voluntari, fără sărbători, fără zile de recuperare, ședințe cu structurile ierarhice și sâmbăta, și duminica, până la ore târzii. Este o încălcare a drepturilor Dumneavoastră, recunoaștem. Planuri de activitate, reglementări metodice, reglementări post-criză.... Toți sunt obosiți. Înțelegem că vă sacrificați, acum, în condiții de riscuri foarte mari. Starea insuportabilă este definită de diverse formulare, totaluri, adaptări, părinți, termometrie, contabilitate, pontare, tarifare, atestare, asigurare medicală, ședințe cu părinții, mobilier, asistență tehnică, alimentația copiilor. Într-adevăr, e foarte complicat! Apreciez incontestabil implicarea D-stră, care într-un timp extrem de restrâns ați reușit să fiți alături de colectivul de cadre didactice, elevi, părinți, găsind soluții flexibile și inovatoare pentru depășirea tuturor provocărilor importante asigurării continuității procesului educațional și promovarea succesului în educație”, punctează Șarov.

Ministrul i-a numit pe profesori „eroi anului 2020, deopotrivă cu medicii”.

„Se cuvine să dedicăm această zi și profesorilor din școlile profesionale, colegii și corpului didactic universitar, cei datorită cărora suntem astăzi profesori, medici, ingineri, jurnaliști, juriști și alte profesii foarte importante”, a mai spus Igor Șarov.

Vezi și: Dascălii marchează ziua profesională. Politician: „Cred cu tărie că putem deveni o țară bogată doar prin educație”

Pe 5 octombrie, în R. Moldova cadrele didactice marchează ziua profesională.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal