Gazda inaugurării oficiale a sărbătorii Ziua Vinului 2020
Vinăria RADACINI Wines și-a asumat responsabilitatea pentru găzduirea ceremoniei de deschidere a celei de-a 19-a ediții a Zilei Vinului din acest an. La eveniment au fost prezenți oficiali ai țării, precum Prim Ministrul Ion Chicu, Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Gheorghe Arpentin, dar și reprezentanții mai multor vinării din Republica Moldova.

În cadrul evenimentului de decernare a premiilor, Premierul Ion Chicu a venit cu o adresare către vinificatori:
„Voi sunteți adevărații patrioți pentru că promovați buna imagine a Republicii Moldova în întreaga lume. Guvernul susține această ramură importantă a sectorului agricol, întrucât vinul este și rămâne cartea de vizită a Republicii Moldova. În politica bugetar-fiscală pentru 2021, Guvernul vine cu un set de măsuri pentru susținerea întregului sector agro-industrial, prin subvenționarea investițiilor, diminuarea taxelor și aplicarea măsurilor necesare pentru extinderea exportului”, a declarat Ion Chicu.
Autor:
Potrivit lui Vasile Luca, directorul general al vinăriei RADACINI Wines - câștigătoare a premiului mare din acest an, meritul este al întregii echipe:
„Meritul este unul comun. Nici una dintre realizările noastre nu ar fi fost posibilă fără ajutorul unei echipe unite. În acest context, doresc să le mulțumesc tuturor colegilor care au contribuit la realizarea vinurilor RADACINI”.
Autor:
Vasile Luca a mai menționat că aportul fiecăruia este deosebit de valoros, iar fiecare department are un rol important – acela de face ca vinăria să prospere ca un tot întreg și să ofere vinuri de înaltă calitate.
Ziua Naţională a Vinului este un eveniment care promovează cultura de consum a vinului în Republica Moldova de 19 ani. Genericul din 2020 a fost „Eu deVIN sărbătoare”.

Despre vinăria RADACINI Wines
RADACINI Wines a fost fondată în 2011, iar în prezent deține propriile sale podgorii, locații de producție și materii prime.
Podgoriile proprii sunt situate în 3 zone viticole - Codru, Ștefan Vodă și Valul lui Traian, pe o suprafață totală de 800 de hectare. Compania înființează noi plantații de viță-de-vie în fiecare an, acordând o atenție specială cultivării soiurilor autohtone de struguri. Podgoriile principale se găsesc în s. Budăi, raionul Telenești, s. Recea din raionul Strășeni, Peresecina, raionul Orhei, în Cimișlia și în satul Albota din raionul Taraclia. Noua cramă, cu sediul în orașul Cricova, a fost dată în exploatare în 2019 și este dotată cu echipament de ultimă generație și un laborator ultramodern. Capacitatea totală de producție a cramei este de 5.5 milioane de litri de vinuri liniștite și vinuri spumante.

Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.