Avocatul Igor Popa: „Avem martori care pot să confirme că Plahotniuc a dat indicații procurorilor ca dosarul Filat să fie fabricat anume așa cum vrea el” (DOC)

Avocatul Igor Popa: „Avem martori care pot să confirme că Plahotniuc a dat indicații procurorilor ca dosarul Filat să fie fabricat anume așa cum vrea el” (DOC)

Fostul avocat al lui Vlad Filat, Igor Popa vine noi acuzații în adresa fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. Acesta susține că ultimul ar fi dat indicații unor procurori ca dosarul Filat să fie fabricat. Mai exact, Popa susține că „au fost fabricate două denunțuri principale împotriva lui Filat”. Declarațiile au fost spuse în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la TV8.

„Denunțurile scrise împotriva lui Filat (Vlad Filat) au fost corectate cu pixul de Plahotniuc. Avem martori care pot să confirme că Plahotniuc a dat indicații procurorilor ca dosarul Filat să fie fabricat anume așa cum vrea el. Și nu doar dosarul Filat. Au fost împotriva lui Filat două denunțuri principale. Unul l-a făcut un procuror moldovean și corectat de Plahotniuc și semnat de Șor (Ilan Șor). Un alt denunț a fost scris de un alt procuror pe numele autorităților din România și corectat de Plahotniuc”, susține Popa.

...

Publicitate

„Actele care le dețin sunt în original și o expertiză poate demonstra că scrisul este al lui Plahotniuc. Atâtă timp cât are loc investigația, ne vom abține să dau mai multe detalii”, a mai menționat Igor Popa.

Acum două săptămâni, Popa a spus că s-ar fi întâlnit cu Vladimir Plahotniuc în SUA în acest an. Fostul lider PD i-ar fi dat asigurări că va veni în R. Moldova până la sfârșitul anului curent și că totul va fi bine.

Tot atunci, avocatul a mai declarat în că Vladimir Plahotniuc și Vlad Filat ar fi principalii beneficiari ai furtului miliardului și cei mai mari infractori care ar fi influențat la stagnarea țării.

AGORA amintește că, în cadrul unei emisiuni televizate, fostul avocat al lui Vlad Filat, Igor Popa, a lansat o serie de acuzații și în adresa ex-premierului. De exemplu, a spus că arestarea lui Filat ar fi făcut parte dintr-o înțelegere a acestuia cu Vlad Plahotniuc, cu care ar comunica și în prezent. A mai declarat că politicianul ar fi avut ospețe în penitenciar, că ar deține imobile în Geneva și că ar fi vizat într-o anchetă în Germania.

Toate acuzațiile au fost dezmințite de ex-premier într-o conferință de presă. Mai mult, Filat a spus că va depune un denunț la Procuratura Generală și o plângere la Uniunea Avocaților pe numele lui Popa.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal