Cunoscutul brand de haine și accesorii, H&M a fost penalizat cu 35,3 milioane euro, scrie Usnews. Potrivit sursei citate, compania ar fi supravegheat ilegal câteva sute de angajați. Autoritatea germană de protecție a datelor a constatat că firma avea evidențe „excesive” legate de familiile, religiile și bolile angajaților centrului de servicii de la Nürnberg.
Retailerul a acceptat întreaga responsabilitate și intenționează să compenseze daunele angajaților.
Aceaasta este a doua cea mai mare amendă cu care s-a confruntat o singură companie pentru încălcarea normelor GDPR din UE. Anul trecut, autoritatea franceză de reglementare a datelor, CNIL, a amendat Google cu 50 de milioane de euro pentru încălcarea Regulamentului general privind protecția datelor.
Încălcările de confidențialitate ale H&M au inclus anchete extinse ale personalului, cu detalii despre sărbători, simptome medicale și diagnostice pentru boli. Mai mult, unii manageri au căutat și alte detalii private în discuțiile informale, inclusiv probleme de familie sau credințe religioase, care au fost apoi stocate și utilizate pentru a evalua performanța muncii și a lua decizii de angajare.
Vezi și aceste știri

H&M se transformă. Strategia cu care gigantul de modă suedez vrea să atragă noi cumpărători

Cum a rămas H&M cu un stoc nevândut de haine de 4,3 miliarde de dolari

H&M închide 170 de magazine anul acesta, prima dată în 20 de ani

Profitul H&M a crescut cu 25% în primul trimestru din 2014

Au identificat o mașină dată în căutare și ar fi cerut mită de 400 de euro. Trei polițiști INSP, documentați pentru corupție
