Navalnîi, unul dintre primele interviuri după externare: Nu te doare, dar simți că mori (VIDEO)

Navalnîi, unul dintre primele interviuri după externare: Nu te doare, dar simți că mori (VIDEO)

Politicianul rus, fondatorul Fundației Anticorupție (FBK) Alexei Navalnîi, i-a acordat jurnalistului rus Iuri Dudi unul dintre primele sale interviuri după otrăvire. Potrivit lui Navalnîi, în timpul în care a fost în comă, el a trecut prin moarte clinică și puternice halucinații, cauzate de drogurile care i se administrau.

„Nu este ca în filme sau cărți, totul este foarte rău. Nu vreau să cred că cineva plătește bani pentru consumul drogurilor”, spune opozantul.

Publicitate

Întrebat ce a simțit în momentul în care a înțeles că este otrăvit, Navalnîi a răspuns: „Nu doare deloc. Dar senzația principală care te cuprinde este că vei muri acum”, scrie meduza.io.

În interviul oferit jurnalistului Iuri Dudi, Navalnîi a declarat că în dimineața zilei de 20 august s-a simțit foarte bine și nu a simțit nici un simptom de otrăvire, iar rău i s-a făcut abia în avion:

„Într-un mod neașteptat pentru mine, mă întorc către însoțitorul de bord și reușesc să-i spun doar : „Am fost otrăvit, voi muri acum”. Însoțitorul de bord m-a privit cu un zâmbet ușor, probabil crezând că am fost otrăvit cu suc de roșii sau paste, după care m-am întins la picioarele lui cu intenția fermă de a muri, pentru că acesta este sentimentul pe care ți-l spune tot corpul: „Alexei, este timpul să ne luăm la revedere””, povestește politicianul.

Potrivit acestuia, după aceea nu-și amintește aproape nimic, nici măcar momentul în care a început să țipe de durere. Întrebat de starea sa actuală, Navalnîi a glumit „dacă beau apă dintr-o sticlă, este ca un mic show”, dar în fiecare zi starea sa se îmbunătățește.

În termen de patru ore de la publicarea pe YouTube, interviul a adunat peste 1 milion de vizualizări.

Amintim că la sfârșitul lunii august, Alexei Navalnîi a fost otrăvit. Acum, după ce și-a revenit, Navalnîi este ferm convins că Vladimir Putin se află în spatele tentativei de otrăvire. „Susţin că Putin se află în spatele infracţiunii şi nu am nicio altă versiune despre ceea ce s-a întâmplat”, a declarat acesta pentru săptămânalul german Der Spiegel, scrie Agerpres.

Vezi și: Cum respinge Kremlinul acuzațiile că ar fi pus la cale otrăvirea lui Alexei Navalnîi

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal