Mai multe instituții și agenți economici, verificați dacă respectă măsurile de sănătate publică. În 34 de cazuri au fost depistate neconformități

Mai multe instituții și agenți economici, verificați dacă respectă măsurile de sănătate publică. În 34 de cazuri au fost depistate neconformități

Pe parcursul ultimei săptămâni, inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au efectuat în total 482 de controale la mai multe instituții și agenți economici. În 34 de cazuri au fost depistate neconformități.

Au fost supuse inspecției 23 de instituții de învățământ, 39 de instituții medicale, 17 frizerii, zece farmacii, 24 de obiective, cinci obiective a industriei.

Șeful direcției Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Andrei Ciuburciuc a menționat că cele mai frecvente abateri rămân a fi: nerespectarea de către instituții a triajului medical a angajaților înainte de a începe ziua de muncă, nu se face termometria, lipsa echipamentului de protecție, utilizarea substanțelor dezinfectante fără a fi autorizate și au fost gestionate incorect deșeurile medicale.

Publicitate

Totodată, au fost supuse inspecției mai multe magazine alimentare, depozite, farmacii veterinare și piețe agroalimentare. Astfel, au fost depistate 14 neconformități.

„Pe domeniul siguranței alimentelor au fost făcute 315 verificări, finalizate cu 12 cazuri de neconformități. Pe domeniul fitosanitar au fost 17 controale. Aici nu a fost depistat niciun caz. Pe domeniul sanitar-veterinar au fost 33 verificatie și două cazuri de nerespectare a regulilor și la piețele agro-alimentare au fost făcute 50 de verificări, unde nouă agenți economici s-au ales cu procese verbale”, a afirmat Igor Vîlcu, directorul adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Inspectorii ANSA spun că cele mai dese încălcări sunt: lipsa de informație a măsurilor de profilaxie și de combatere a COVID-19, lipsa fișei epidemiologice, nerespectarea numărului de persoane la masă.

„La unitățile comerciale nu se făcea termometria. Mai cu seamă, în magazine erau admise persoane fără mască. În unele cazuri chiar vânzătorii erau depistați fără mască de protecție”, a mai adăugat Vîlcu.

Menționăm că până în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 58.794 de cazuri de coronavirus. Doar miercuri, 7 octombrie, au fost depistate 1.062 de cazuri.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal