Fotbalul moldovenesc are un partener integru și de lungă durată - Mobiasbanca

Fotbalul moldovenesc are un partener integru și de lungă durată - Mobiasbanca

Mobiasbanca – OTP Group a semnat recent un parteneriat de lungă durată cu Academia de fotbal „ZIMBRU” din Chișinău, pentru dezvoltarea generației viitoare de fotbaliști. Schimbul mingilor de fotbal între reprezentanții celor două instituții, pe stadionul verde, a marcat lansarea oficială a acestui parteneriat. 

La eveniment au fost prezenți membrii Comitetului Executiv al Mobiasbanca – OTP Group, Excelenţa sa, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei la Chișinău, conducerea Clubului de Fotbal „ZIMBRU” și a Academiei de fotbal, precum și discipolii acesteia, alături de antrenorii lor.

„Într-un an aniversar atât pentru Mobiasbanca – OTP Group, cât și pentru Academia de Fotbal „ZIMBRU”, inițiem un parteneriat pentru viitorul fotbalului moldovenesc. Urmăm calea Grupului OTP care și-a anunțat angajamentul pentru susținerea acestui sport în toate țările în care este prezent cu servicii financiare”, a declarat dl László Diósi - președintele Comitetului Executiv - CEO, al Mobiasbanca – OTP Group.

Autor:

Publicitate

Vicepreședintele Clubului de Fotbal „ZIMBRU” Sevastian Botnari, a punctat importanța acestui parteneriat: „Suntem onorați de lansarea parteneriatului cu Mobiasbanca – OTP Group, care anul acesta aniversează 30 de ani de la înființare, la fel ca și Academia de fotbal „ZIMBRU”. Acest eveniment marchează un moment important în fotbalul moldovenesc, care are nevoie de parteneri puternici și susținere nu doar financiară și de imagine. De-a lungul activității sale, Academia a oferit fotbalului moldovenesc nume mari, precum: Artur Ioniță, Alexandru Epureanu, Vitalie Damașcan, Alexei Coșelev etc. Avem potențial și jucători talentați, care muncesc cu dăruire și dedicație pentru a crește performanța și pentru a obține rezultate în competiții sportive.”

Autor:

Dl László Diósi a lansat prima minge în joc, dând startul antrenamentului pentru juniori, pe terenul verde al stadionului Zimbru.

Prezent la eveniment, Excelenţa sa, Sándor SZABÓ, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei la Chișinău, a declarat „Este o plăcere să fiu prezent la acest moment oficial de lansare a parteneriatului, fiind la rândul meu pasionat de acest sport și având încrederea că fotbalul moldovenesc are viitor.”

Autor:

Circa 400 de jucători de fotbal, copii și juniori, se antrenează în cadrul Academiei de Fotbal „ZIMBRU” sub îndrumarea celor 15 antrenori cu experiență. Antrenamentele se caracterizează prin concentrare pe pregătirea fizică, tactică și de analiză a meciurilor.

MOBIASBANCA – OTP Group S.A., parte a unui grup financiar internaţional şi un important agent al schimbării în viaţa societăţii, de 30 de ani sprijină mai multe proiecte şi iniţiative cu caracter sportiv, cultural și de educație financiară.

Academia de Fotbal „ZIMBRU” și-a pus bazele după independența Republicii Moldova, în anii 1990 fiind denumită drept Școala de Fotbal „ZIMBRU”, ulterior Centrul de Pregătire a Tânărului Fotbalist ”ZIMBRU”, iar în anul 2016 preluând denumirea actuală de Academia de Fotbal ”ZIMBRU”. Anual, platforma Academiei de Fotbal ”ZIMBRU” are circa 400 de discipoli și circa 15 antrenori. Discipolii Academiei de Fotbal „ZIMBRU” au fost convocați în toate selecționatele de toate categoriile de vârstă și selecționata națională în proporție de peste 50%.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal