
Consiliul sătesc din Hagimus se opune deciziei de deschidere a secțiilor de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului. Reacția CEC
Consiliul satului Hagimus din raionul Căușeni, este împotriva deciziei Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a deschide secții de votare suplimentare pentru alegătorii din stânga Nistrului. Anunțul a fost făcut de către primarul localității. Drept răspuns la decizia consiliului local, președintele CEC, Dorin Cimil, susține că în asemenea situații instituția se va conforma.
・
Primarul din Hagimus a adunat oamenii din sat să discute despre decizia CEC-ului de a deschide secțiile de votare pentru Transnistreni. În cadrul acestei întrunirii, primarul a anunțat despre decizia de a nu permite deschiderea secțiilor de votare suplimentare pentru alegătorii din stânga Nistrului.
Sătenii se arată nemulțumiți de decizia CEC-ului, menționând că după alegeri, din cauza fluxului mare de alegători în ziua scrutinului în localitate, va crește numărul de persoane infectate cu COVID-19.
„Noi suntem o țară. Ei au pașaportul Republicii Moldova și au dreptul să aibă secțiile de votare în orașele și satele lor. Nu la noi să vină și să ne aducă mai multe cazuri”, a spus un sătean.
„Îi de ajuns, noi nu trebuie să dăm drumul pandemiei aici”, a susținut un alt locuitor.
Contactat telefonic de către AGORA, președintele CEC, Dorin Cimil a spus că în cazul în care consiliul sătesc nu-și schimbă decizia, CEC se va conforma.
„Vom identifica alt spațiul dacă nu vom avea permisiunea consiliului local de oferire a spațiului pentru deschiderea secțiilor de votare”, a spus Dorin Cimil.
Potrivit CEC, în satul Hagimus erau prevăzute trei secții de votare, dintre care două pentru alegătorii din stânga Nistrului, întrucât satul Hagimus fiind învecinat cu orașul Bender, regiunea transnistreană.
Menționăm că, pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului (Transnistria), municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni, Comisia Electorală Centrală (CEC) a constituit 42 secții de votare.