Astfel, potrivit lui Peter Michalko, R. Moldova are șanse bune pentru a se dezvolta prin intermediul Acordului de Asociere, însă e necesară voința politică.
„Acordul de Asociere este un instrument important, pentru ca R. Moldova să implementeze standardele europene. R.Moldova rămâne un partener important. Stabilitatea și securitatea țării sunt strâns legate. Am răspuns cu solidaritate și sprijin și punem la dispoziție multe instrumente pentru dezvoltarea în viitor.
Vedem că de la an la an percepția cetățenilor se îmbunătățește, iar toți văd și simt că Acordul de Asociere ajută și susține. Din păcate, instabilitatea politică a fost o încercare, dar și pandemia. În ceea ce privește implementarea reformelor, cred că putem vorbi despre stagnare și câțiva pași înapoi, mai ales ceea ce ține de reforma justiției. Am certitudinea că cu puțină voință politică am fi putut avea mai multă încredere în Procuratură. În ceea ce privește lupta cu corupția, Moldova nu a trecut testul investigării și recuperării furtului miliardului”, a spus ambasadorul UE.
La fel, Michalko declară că alegerile prezidențiale din 1 noiembrie trebuie să fie corecte, conform principiilor internaționale.
UE poate oferi și un altfel de sprijin financiar și doresc să repet așteptările noastre privind alegerile prezidențiale. Trebuie evitate practicile care contravin standardelor internaționale. R. Moldova are șanse bune de a se dezvolta prin Acordul de Asociere. Asta e posibil doar dacă reformele vor avea loc, iar justiția va lucra”, a declarat ambasadorul UE în R. Moldova, Peter Michalko.
Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană a fost semnat pe 27 iunie 2014 la Bruxelles și ratificat în plenul Legislativului de la Chișinău pe 2 iulie 2014.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.