Numărul de noi infectări cu COVID-19 a atins nivelul lunii mai în Rusia. Cum se descurcă România și Ucraina

Numărul de noi infectări cu COVID-19 a atins nivelul lunii mai în Rusia. Cum se descurcă România și Ucraina

În R. Moldova, asistăm la o creștere a bilanțului zilnic de îmbolnăviri cu noul coronavirus, recordul fiind de 1.121 de cazuri într-o singură zi. În timp ce în unele state impactul virusului scade, în altele - bilanțul zilnic crește văzând cu ochii. De exemplu, creșterea zilnică a cazurilor de COVID-19 în Rusia a revenit la nivelul lunii mai. Autoritățile iau în calcul transferarea angajaților la lucru de la distanță. Nici în România situația nu pare a fi mai bună. Țara vecină trece pragul de 150.000 de infectări. De cealaltă parte, în Ucraina se atestă o ușoară scădere a cazurilor de COVID-19.

Bunăoară, în ultimele 24 de ore, în Rusia au fost depistate alte 13.592 cazuri de infecție cu noul coronavirus. Acesta este numărul maxim de infecții din 23 mai. Numărul de cazuri noi crește continuu timp de 30 de zile. Pe 19 septembrie, pentru prima dată din iulie, creșterea zilnică a depășit cifra de 6.000, pe 28 septembrie au fost depistate alte 8.000 de cazuri noi de infecție, iar pe 12 octombrie - peste 13.000, scrie BBC.

Nici în România situația nu pare a fi mai bună. Țara vecină trece pragul de 150.000 de infectări. În ultimele 24 de ore, au fost depistate alte 3.517 cazuri noi de infectare, iar 59 de persoane au decedat. Până astăzi, în România au decedat 5.358 de persoane. Pe teritoriul țării vecine, 13.247 de persoane confirmate pozitiv sunt în izolare la domiciliu, iar 8.464 persoane se află în izolare instituționalizată.

Publicitate

Ucraina înregistrează o ușoară scădere în ultimele două zile, după ce săptămâna trecută în țară au fost depistate alte 5.728 de cazuri în 24 de ore. Numărul total al infectărilor de la începutul pandemiei este de 265.454. Totodată, 5.015 de persoane au decedat, menționează korrespondent.net.

Chiar dacă numărul de infectări este într-o scădere ușoară, Ministerul Sănătății din Ucraina analizează reintroducerea restricțiilor privind funcționarea restaurantelor și barurilor și organizarea învățământului la distanță pentru următoarele două săptămâni, scrie delo.ua. Totodată, autoritățile iau în calcul posibilitatea cumpărării unui vaccin anti-COVID din Rusia.

Amintim că în municipiul Chișinău ar putea fi reintroduse restricțiile implementate la începutul pandemiei, precum închiderea piețelor, sistarea transportului public și revenirea la lucrul online.

Citește și: Autoritățile capitalei solicită implicarea clinicilor private în lupta cu COVID-19: Cer cu împrumut echipamente și detașarea personalului medical

Până în prezent, bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 61.762. Cele mai multe cazuri sunt înregistrate în Chișinău, persoanele infectate constituind echivalentul populației orașului Orhei.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal