Doritorii de a închiria o trotinetă electrică vor fi obligați să prezinte un act de identificare.
„Ideea proiectului a venit din statele europene. Am avut marele noroc să beneficiem de un grant la care am adăugat o contribuție proprie și am cumpărat 30 de trotinete electrice. Ulterior, am creat pagina irede.md unde utilizatorii își pot crea un cont, completează un formular online, prezintă date personale. Suplinesc acest cont cu bani, iar în funcție de sumă ai alocate un număr de minute. Cu cât mai mult timp utilizezi trotineta, cu atât prețul e mai mic. Prețul variază în jur de un leu și 50 bani pentru un minut.Ne propunem să mărim parcul de trotinete”, a declarat antreprenorul Marian Roșcovan.
La rândul său, edilul capitalei a menționat că urmează să fie efectuate lucrări pentru a dezvolta infrastructura orașului, astfel încât deplasarea cu trotineta să fie mai simplă și sigură.
„Începând cu anul viitor pregătim un plan multianual de reabilitare a infrastructurii pietonale rutiere. Asta înseamnă construcția de străzi noi, trotuare. În paralel se lucrează la concepția de mobilitate, schema de încadrare a transportului”, a declarat și primarul Ion Ceban.
Trotinetele oferite de iRide pot atinge o viteză de până la 25 km/oră și suportă o greutate maximă de 100 kg. La fel, dispune de un acumulator care asigură o autonomie de până la 25 de km.
Serviciul a fost creat cu susținerea proiectului GEF-PNUD „Orașe verzi durabile pentru Moldova” și implementat de MTD SRL, care a fost selectat prin concurs deschis. Grantul oferit de PNUD este de 8.000 de dolari, iar contribuția beneficiarului – de 5.400 de dolari.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.