Numărul tinerilor este în continuă descreștere de la an la an. În anul 2019 au fost înregistrați circa 743.200 de tineri cu vârsta 14-34 ani sau 27,7% din populația țării. Această cifră este în continuă scădere din motiv că tinerii emigrează din țară din lipsa oportunităților la ei acasă, arată un raport privind situația tinerilor din Moldova și interacțiunea acestora cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă.
Clasamentul internațional al Moldovei în cadrul raportului „Youth Progress Index” din 2017 poziționează Moldova pe locul 64 din cele 102 țări evaluate, prezentând un scor de 60,87. Indicele progresului indică un scor cu privire la cât de bine îndeplinesc diferite țări nevoile umane de bază, fundamentele bunăstării și oportunitatea pentru tineri.

Studiul mai arată că aproape jumătate din 253 de respondenți chestionați consideră că tinerii din Moldova trăiesc în condiții satisfăcătoare de trai, pe când alte 32% consideră că trăiesc în condiții bune de trai, și doar 4% din respondenți susțin că tinerii din Moldova trăiesc în condiții foarte bune de trai.
Tinerii din zonele rurale raportează niveluri mai scăzute ale calității vieții decât cei din mediul urban, iar femeile sunt mai predispuse sărăciei decât bărbații.
Totodată în cadrul platformei U-Report, lansată în luna februarie 2020 sondajul pe tematica „sărăciei”, circa 1.500 de respondenți au fost întrebați despre viziunea lor față de faptul că „Moldova în 2030 ar trebui să fie un loc în care oamenii nu se luptă să își asigure cele mai fundamentale nevoi precum sănătatea, educația și accesul la apă și canalizare”. În proporție de 56% consideră că acest obiectiv va fi pe jumătate realizat. Ceilalți au viziuni și mai pesimiste.
Întrebați despre acțiunile necesare de a fi întreprinse de Guvern pentru a eradica sărăcia din țară, aceștia au enumerat investirea în educație și crearea locurilor de muncă.

Raportul este realizat în cadrul Campaniei naționale „Tinerii din Moldova pentru #ObiectiveGlobale” implementată de Consiliul Național al Tineretului din Moldova, în parteneriat cu UNFPA, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și UNICEF.
Vezi și aceste știri

A fost lansat Startup School - unicul program educațional despre antreprenoriat tehnologic destinat tinerilor liceeni din Republica Moldova

Studiu: În ultimii patru ani, numărul tinerilor a scăzut cu 27,4% în R. Moldova

Poliția anunță că în mai multe regiuni din țară se circulă în condiții de iarnă. Recomandări pentru șoferi
Advertoriale

Microinvest susține agricultorii din Moldova cu CREDITE AGRO de până la 7 000 000 lei

Scopul și valorile reînnoite ale maib prezentate întregii echipe
