
Studiul mai arată că aproape jumătate din 253 de respondenți chestionați consideră că tinerii din Moldova trăiesc în condiții satisfăcătoare de trai, pe când alte 32% consideră că trăiesc în condiții bune de trai, și doar 4% din respondenți susțin că tinerii din Moldova trăiesc în condiții foarte bune de trai.
Tinerii din zonele rurale raportează niveluri mai scăzute ale calității vieții decât cei din mediul urban, iar femeile sunt mai predispuse sărăciei decât bărbații.
Totodată în cadrul platformei U-Report, lansată în luna februarie 2020 sondajul pe tematica „sărăciei”, circa 1.500 de respondenți au fost întrebați despre viziunea lor față de faptul că „Moldova în 2030 ar trebui să fie un loc în care oamenii nu se luptă să își asigure cele mai fundamentale nevoi precum sănătatea, educația și accesul la apă și canalizare”. În proporție de 56% consideră că acest obiectiv va fi pe jumătate realizat. Ceilalți au viziuni și mai pesimiste.

Raportul este realizat în cadrul Campaniei naționale „Tinerii din Moldova pentru #ObiectiveGlobale” implementată de Consiliul Național al Tineretului din Moldova, în parteneriat cu UNFPA, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și UNICEF.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.