După două ediții IarmarEco, una organizată la Chișinău și alta la Rezina, pe 14 octombrie, ajungem la Nordul țării, în comuna Sîngereii Noi, din orașul Sîngerei, chiar de Hramul localității. Mâine, începând cu ora 11:00, când se vor sărbători 99 de ani de la înființarea localității, sunteți invitați la Caravana IarmarEco 2020|Sîngereii Noi, care se va desfășura în Parcul Sîngereii Noi, str. Biruinței.
Evenimentul va aduna circa 30 de producători din regiune, care vor expune săpunuri naturale, costume tradiționale, pâine și înghețată artizanală, fructe și legume crescute natural, dulciuri sănătoase, dar și alte multe produse ecologice.
În cadrul evenimentului se va organiza o tombolă cu surprize, degustări, ateliere și workshopuri pentru toate vârstele. Totodată puteți aduce deșeurile electronice și plasticul de tip 2, 5 și peliculă ldpe (tipul4) și cărțile pe care le-ați citit pentru a le dărui și a primi altele în schimb. Și pentru ca să rămâneți cu amintiri frumoase, vom avea amenajată o zonă pentru fotografii.
„IarmarEco ajunge în regiuni pentru a descoperi micii producători locali, pentru a crea relații de durată între aceștia și consumatori, dar și pentru a disemina informații despre un stil de viață în armonie cu natura”, spune Margareta Cartiră, coordonatoare de Comunicare și PR, Caravana IarmarEco 2020.

Dacă nu reușiți să veniți pe 14 octombrie la IarmarEco din Sîngereii Noi, mai puteți prinde ultimul eveniment din Cadrul Caravanei 2020 la Ialoveni pe 17 octombrie, în parcul Sfatul Țării, între orele 11:00 și 17:00
Pentru siguranța tuturor, vom respecta regulile de securitate, fiecare expozant va primi câte o mască reutilizabilă, vom monitoriza fluxul de vizitatori și vom oferi dezinfectant.

Mai multe detalii despre expozanți, activități și fiecare locație din cadrul Caravanei IarmarEco vei găsi pe pagina de Facebook/ IarmarEco sau pe iarmareco.md.
Caravana IarmarEco 2020 este organizată de EcoVisio și finanțată de Facilitatea de Dezvoltare a Fondului European pentru Europa de Sud - Est (EFSE DF) în cadrul inițiativei EU4Business, de IM Swedish Development Partner și de Suedia. Parteneri locali: Primăria Ialoveni, Primăria Rezina, Primăria Sîngereii Noi și Pretura Buiucani
Vezi și aceste știri

DE ACASĂ: Călugării de la Zăbriceni fac agricultură organică și produc singurul ceai certificat ecologic din Moldova (VIDEO)

O inițiativă globală de educație ecologică se lansează și în R. Moldova. Mesajele și desenele elevilor vor putea fi trimise pe Marte

Ecologist: „Irigarea culturilor din fântâni arteziene este o aventură care o să ducă la subminarea securităţii ecologice a R. Moldova”

O echipă de agricultori din Orhei cultivă cartofi ecologici. Iată ce sfaturi au pentru cei care vor să le urmeze exemplul (FOTO)

DE ACASĂ: Dumitru Caraman a construit 10 sere în care crește legume ecologice. Are și 5 fiice care îi sunt de mare ajutor (VIDEO)
