Doar 0,2% din respondenți au declarat că au o părere foarte bună față de activitatea guvernului Gaburici. Totodată 6,5% au apreciat ceva mai puțin pozitiv actualul executiv. Circa 31% au o părere neutră față de cabinetul de miniștri. De asemenea, 16% din respondenți au o părere rea și 12,2% o părere foarte rea față de guvernul Gaburici.

Totodată, 34,6% din respondenți nu știu sau nu au dorit să dea aprecieri asupra activității Guvernului Gaburici.

Guvern „cu adevărat minoritar”

În ce privește susținerea din partea populației a unui guvern minoritar format de PLDM și PD, doar 11% fac asta. În tot același timp, mai mult de jumătate nu susțin deloc sau în mică măsură guvernul minoritar format de PLDM și PD.

Totodată, 40,7% cred că de când e Guvernul Gaburici la putere, corupția a crescut, tot 40,7% cred că a rămas la fel. Doar 6,6% cred că a scăzut iar 10,7% nu știu.

Păreri despre guvern

Aproape 30% din populație nu au anumite opinii asupra formării guvernului minoritar. Totuși jumătate din respondenți sunt de părere că Guvernul nu va fi eficient deoarece nu are sprijin Parlamentar, ceva mai puțin - că e o camuflare a unei alianțe PLDM, PD și PCRM, iar aproape 40% cred că s-a ajuns la un guvern minoritar din cauza ambițiilor politice ale lui Mihai Ghimpu sau PLDM și PD nu au dorit PL-ul să fie la Guvernare.

Totuși moldovenii nu sunt de acord că alegerea unui astfel de guvern a fost impusă de situație pentru a stabiliza situația socio-economică din țară.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!