Trei deputați Pro Moldova își anunță susținerea la prezidențiale pentru candidata Partidului Șor, Violeta Ivanov

Trei deputați Pro Moldova își anunță susținerea la prezidențiale pentru candidata Partidului Șor, Violeta Ivanov

Trei deputați Pro Moldova își anunță susținerea la alegerile prezidențiale pentru candidata Partidului Șor, Violeta Ivanov. Este vorba despre Grigore Repeșciuc, Corneliu Padnevici și Gheorghe Brașovschi. Potrivit aleșilor, decizia vine în consecința faptului că liderul partidului din care fac parte, Andrian Candu, nu a fost înregistrat în cursă.

„În condițiile în care guvernarea a călcat în picioare expresia voinței a mii de oameni și l-a eliminat ilegal pe Andrian Candu, candidatul Partidului Pro Moldova din cursa prezidențială, trebuie să aleg dintre concurenții rămași. Opțiunea mea este pentru candidatul pe care îl cunosc personal, de capacitățile căruia sunt sigur și am avut ocazia să mă conving de faptul că pune preț pe fapte. Am decis că voi vota pentru doamna Violeta Ivanov. Voi susține candidatul pe care îl cunosc bine”, a scris pe Facebook Corneliu Padnevici.

Aceeași idee a fost susținută și de Gheorghe Brașovschi. „Ar fi păcat ca voturile alegătorilor de bună credință să fie irosite. Consider că d-na Ivanov are calitățile necesare, este un bun profesionist și o voi susține la alegerile din 1 Noiembrie 2020”, a scris alesul.

Publicitate

Și Grigore Repeșciu a împărtășit aceeași opinie. „O cunosc de mulţi ani pe doamna Violeta Ivanov. Am fost colegi şi rămânem a fi în cadrul Legislativului. Este un politician bine pregătit şi cumpătat. Are un mesaj bine calculat şi gândit. A deţinut mai multe funcţii publice, în care s-a afirmat ca un bun profesionist şi specialist competent. Este omul care se potriveşte la funcţia de şef de stat, pentru că înţelege şi ştie ce are de făcut. Şi ceea ce este şi mai important – vrea să facă. Există toată certitudinea că va fi preşedintele potrivit pentru această ţară”, a scris deputatul.

Totodată, pe pagina de Facebook a Partidului Pro Moldova a apărut o informație potrivit căreia formațiunea am decis să nu-l susțină pe Igor Dodon.

„Lupta cu această guvernare stângace continuă pentru fiecare om Pro Moldova Totodată, mesajul pentru susținătorii și membrii noștri a fost și rămâne să susțină candidatul care le pare mai potrivit pentru funcția de președinte. Orice opinie, cu privire la alegerile prezidențiale, exprimată public de către colegii noștri reflectă exclusiv poziția lor personală și nu poziția oficială a Pro Moldova”, se arată în mesajul partidului.

AGORA precizează că CEC nu a acceptat cererea de înregistrare a liderului partidului Pro Moldova, Andrian Candu, în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Membrii CEC au constatat mai multe erori în listele cu semnături depuse de grupul de inițiativă. De cealaltă parte, reprezentanții Pro Moldova spun că vor merge în instanță.

Decizia de respingere a fost aprobată cu cinci voturi pentru și două abțineri - Vladimir Șarban și Sergu Gurduza.

Raportorul proiectului, Maxim Lebedinschi, a insistat că mai multe date din listele de subscripție au fost completate eronat, acestea fiind insuficiente pentru înregistrarea candidatului. De partea cealaltă, reprezentanții Pro Moldova au dat vina pe sistemul informațional al CEC.

De menționat că democrații au vorbit, în repetate rânduri, că plecarea grupului Candu a fost coordonată cu fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, și fostul primar al orașului Orhei, Ilan Șor.

Șor a negat, ulterior, această afirmație. „Pavel Filip își dorește foarte mult să dea vina pe cineva, însă eu cred că aici el e vinovatul”, spunea fostul deputat.

Citește și: Filip acuză Pro Moldova și PP Șor că și-ar fi crescut turațiile în cumpărarea democraților: „Disperarea a ajuns și la șase zerouri”

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal