Principalele griji ale moldovenilor sunt prețurile (23% în primul rând și tot 23% în al doilea rând), sărăcia (24% în primul rând și 13% în al doilea rând) și viitorul copiilor (14% și respectiv 12%). Mai puțin sunt îngrijorați de calamități naturale, instaurarea unei dictaturi, relațiile interetnice sau lipsa încălzirii în perioada rece.

Întrebați dacă sunt mulțumiți în general de felul în care trăiesc, 2% au declarat că sunt foarte mulțumiți iar 18,6% au declarat că sunt destul de mulțumiți. Aproape 27% au o poziție neutră. Aproape 19% nu sunt deloc mulțumiți iar 33,3% nu sunt prea mulțumiți de felul în care trăiesc.

Cei mai împliniți se simt cetățenii Moldovei sunt când vine vorba de de locuință - 60%, transporturi - 57%, serviciu - 50%. În top se mai află și educația copiilor la școală.

Moldovenii au nemulțumiri în ce privește curățenia și îngrijirea localității, asistența medicală, banii care îi au și viața politică din țară.

Totodată, principalele probleme care trebuiesc rezolvate în țară sunt: ridicarea nivelului de trai, întărirea ordinii în țară, dezvoltarea economiei și lupta contra corupției. Mai puțin prioritare ar fi asigurarea păcii și înțelegerii între oameni, îmbunătățirea situației din educație, justiție independentă și soluționarea problemei transnistrene.

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!