Năstase îi propune Maiei Sandu să renunțe la cursa electorală: Nu poate câștiga în fața lui Igor Dodon

Năstase îi propune Maiei Sandu să renunțe la cursa electorală: Nu poate câștiga în fața lui Igor Dodon

Candidatul Platformei DA la prezidențiale, Andrei Năstase, îi propune Maiei Sandu, candidatei PAS în același scrutin, să renunțe la cursa electorală. Fostul partener de bloc ACUM îi transmite Maiei Sandu că aceasta „nu poate câștiga cursa în fața lui Igor Dodon”. Mai mult, Năstase se arată convins că va ieși câștigător dacă Sandu-l va susține și îi propune și o funcție centrală în stat, imediat cum ajunge președinte. 

UPDATE: Solicitați de AGORA, reprezentații PAS au răspuns scurt: „Nu comentăm”.

Năstase face referire la sondaje sociologice „care, la fel ca și în anul 2016, nu dau, din păcate, șanse de câștig candidatului PAS în fața lui Igor Dodon, în turul al doilea”.

„Aceleași studii sociologice, arată cu limpezime, exact ca în 2016, că singurul candidat capabil să-l învingă pe Igor Dodon este candidatul Platformei Demnitate și Adevăr. Argumentele sociologice au la bază zeci de studii realizate încă de la debutul anului 2020, relevante pentru întreaga populație a Republicii Moldova, iar definiția succesului, în acest caz, are legătură cu activitatea anterioară, trecutul, profilul și personalitatea adversarilor electorali”, susține Năstase.

În acest context, candidatul Platformei DA îi propune Maiei Sandu revenirea PAS în cadrul Blocului ACUM și îi cere să renunțe la cursă.

„Solicit doamnei Maia Sandu să pună preț cu adevărat pe cauza noastră națională și să renunțe la cursa electorală pe care, conform tuturor analizelor sociologice, nu o poate câștiga în fața lui Igor Dodon. În egală măsură, îi solicit să mă susțină, cu sinceritate și maximă implicare, pe măsura implicării mele și a colegilor mei din Platforma Demnitate și Adevăr asumată în campania electorală din toamna anului 2016. Mă angajez public ca imediat după câștigarea alegerilor prezidențiale, având în vedere că cetățenii Republicii Moldova și-au dat votul pentru un proiect de țară modern, de respirație europeană, voi demara procedurile legale și constituționale prin care să constituim o majoritate parlamentară cu desemnarea doamnei Maia Sandu în una din funcțiile centrale ale statului”, se arată în apelul candidatului.

Reamintim că anterior lidera PAS spunea că Năstase nu are șanse „foarte mari” să câștige alegerile prezidențiale din toamna acestui an. Maia Sandu a menționat că PAS va susține candidatul Partidului Platformei DA, dacă va trece în turul doi. În primul tur, va insista însă pe propria candidatură la funcția de președinte.

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 1 noiembrie 2020.

Publicitate

În cursă au fost înregistrați opt candidați: Renato Usatîi (PN), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon (c. independent, susținut de PSRM), Violeta Ivanov (PP Șor), Maia Sandu (PAS), Octavian Țîcu (PUN) și Dorin Chirtoacă (blocul Unirea).

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal