Poliția, despre evenimentul de la Catedrală de hramul Chișinăului: Hotărârile CNESP nu prestabilesc un număr limită de persoane

Poliția, despre evenimentul de la Catedrală de hramul Chișinăului: Hotărârile CNESP nu prestabilesc un număr limită de persoane

Pe 14 octombrie, polițiștii au monitorizat desfășurarea evenimentelor dedicate hramului în 163 de localități din țară.Unele persoane au fost documentate pentru huliganism. Însă, în privința întrunirilor în masă, așa cum a fost evenimentul de la Catedrala din capitală, oamenii legii spun că nu există prevederi CNESP în privința numărului limită de persoane.

În privința evenimentelor culturale în aer liber precum și întrunirile cu caracter religios, la fel în aer liber, care au avut loc la 14 octombrie în municipiul Chișinău, poliția afirmă că acestea s-au petrecut în corespundere cu prevederile Hotărârii CNESP nr.31 din 24 septembrie: „Se admite organizarea şi desfăşurarea în aer liber a expoziţiilor, festivalurilor şi târgurilor agricole specializate, cu respectarea măsurilor de sănătate publică stipulate în Instrucţiunea privind măsurile de prevenire şi control a infecţiei COVID-19”.

La fel CNESP permite desfăşurarea în aer liber a acţiunilor culturale, organizate de către instituţiile teatral-concertistice şi de cinema, acreditate de către Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării

Iar în privința întrunirilor cu caracter religios, „aceasta a avut loc în corespundere cu Hotărârea CNESP nr.13 din 29 mai 2020, și anume „Se permit, începând cu 05 iunie 2020, întrunirile cu caracter religios, oficierea slujbelor religioase, respectând cerinţele de organizare a serviciilor divine sau a altor manifestări tradiţionale religioase în conformitate cu Instrucţiunea cu privire la măsurile de prevenire a infecţiei COVID-19 în activitatea Bisericilor/Lăcaselor Sfinte””.

Polițiștii afirmă că nici una dintre hotărâri nu prevăd un număr limită de persoane care ar putea participa la evenimentele în aer liber.

În privința altor cazuri documentate, oamenii legii menționează că au aplicat sancțiuni pentru 63 de persoane pentru huliganism nu prea grav, consum de alcool în locuri publice și nesupravegherea minorilor. Iar 17 conducători auto au fost depistați în timp ce conduceau autoturismul în stare de ebrietate alcoolică, iar unul drogat.

Amintim că, la sărbătoarea Hramul Orașului, organizată în inima capitalei, pe lângă faptul că numărul celor prezenți în scuarul Catedralei depășea cifra de 50, agreată de autorități, evenimentul a reunit adulți, vârstnici și copii în același lor. Unii purtau mască, alții - nu. Nici distanța socială nu s-a bucurat de prea mult respect.

Publicitate

Tot aici o să amintim că azi, 14 octombrie, în R. Moldova a fost anunțat un număr record de cazuri noi de infecție cu COVID-19 -1149. Iar numărul celor decedați din cauza complicațiilor infecției virale a ajuns în ultimele 24 de ore la 19 victime. Totodată, menționăm că pentru Chișinău a fost instituit Cod Roșu de urgență în sănătate publică.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal