Șarov se arată îngrijorat de restricțiile neglijate de Ziua Chișinăului: Îndemn autoritățile locale să nu practice duble standarde

Șarov se arată îngrijorat de restricțiile neglijate de Ziua Chișinăului: Îndemn autoritățile locale să nu practice duble standarde

Ministrul Educației, Igor Șarov, îndeamnă autoritățile să „nu practice duble standarde”, atunci când este vorba despre restricțiile pe timp de pandemie. Ministrul face referire la măsurile drastice aplicate în școli și la cele mai lejere în timpul evenimentelor, cum a fost hramul Chișinăului. Șarov se arată îngrijorat că din cauza evenimentelor insuficient organizate ar putea apărea focare de infecție în instituțiile de învățământ.

Ministrul Educației susține că este de înțeles dorința populație de a socializa, dar insistă asupra obligației fiecăruia de a se proteja și de a-i proteja pe cei din jur în contextul pandemiei.

„Vreau să reamintesc importanța părinților în viața școlii: părinți infectați înseamnă o mare probabilitate de a avea copii infectați, iar asta duce la instituții de învățământ închise sau luarea deciziei neplăcute de a purta masca pe tot parcursul zilei la școală, ceea ce produce, evident, un disconfort”, scrie Șarov pe pagina sa de Facebook.

După evenimentele culturale și religioase din capitală de Ziua Orașului, Șarov a făcut apel și la autorități. „Îndemn autoritățile locale să nu practice duble standarde: pe de-o parte să ia măsuri drastice în școli (care pot fi înțelese și care trebuie respectate), iar pe de alta, să organizeze evenimente cultural-distractive, care sunt foarte greu de monitorizat din punctul de vedere al prevenției”, scrie ministrul.

Ministrul explică că este de datoria sa să protejez și cadrele didactice și nu dorește ca din cauza unor evenimente publice incomplet sau insuficient pregătite și organizate, să apară focare de infecție COVID-19 în instituțiile de învățământ.

Menționăm că în cazul întrunirii în masă de pe 14 octombrie în fața Catedralei, poliția a spus că că nu există prevederi CNESP în privința numărului limită de persoane.

Aceasta după ce la sărbătoarea Hramul Orașului, organizată în inima capitalei, pe lângă faptul că numărul celor prezenți în scuarul Catedralei depășea cifra de 50, agreată de autorități, evenimentul a reunit adulți, vârstnici și copii în același lor. Unii purtau mască, alții - nu. Nici distanța socială nu s-a bucurat de prea mult respect.

Publicitate

Tot aici o să amintim că miercuri, 14 octombrie, în R. Moldova a fost anunțat un număr record de cazuri noi de infecție cu COVID-19 -1149. Iar numărul celor decedați din cauza complicațiilor infecției virale a ajuns în ultimele 24 de ore la 19 victime. Totodată, menționăm că pentru Chișinău a fost instituit Cod Roșu de urgență în sănătate publică.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal