Tudor Deliu răspunde apelului Maiei Sandu: Nu va semna nicio înțelegere pentru prevenirea fraudării alegerilor. Iată explicația

Tudor Deliu răspunde apelului Maiei Sandu: Nu va semna nicio înțelegere pentru prevenirea fraudării alegerilor. Iată explicația

Candidatul susținut de PLDM la alegerile prezidențiale, Tudor Deliu, susține că nu va semna nicio înțelegere cu alți candidați în vederea prevenirii fraudării scrutinului din 1 noiembrie. Aceasta pentru că, spune Deliu, formațiunea din care face parte deja a asigurat securitatea votului la alte alegeri, iar acum fiecare candidat va avea reprezentanți la secțiile de vot. Declarația a fost făcută la dezbaterile electorale de la TVR Moldova,după ce cu un apelul  în acest sens a venit candidata PAS la funcția de șef de țară, Maia Sandu.

„Noi nu vom accepta și nu vom semna sub nicio scrisoare. De ce? În 2016, când PLDM era reprezentat în Legislativ, la alegeri parlamentare, noi am asigurat securitatea votului în toate secțiile de votare pentru Maia Sandu. În 2018, la alegerile noi, am asigurat securitatea votului în toate secțiile din Chișinău. Și în 2019, la fel.

Și am făcut-o fără scrisori. Ci pentru că am vrut să consolidăm dreapta și să câștigăm acele alegeri. Dar nu suntem partidul care să cerem datoria înapoi ca alții. Partidele parlamentare au reprezentanți în toate secțiile de votare și pot să asigure această securitate a votului”, a spus Deliu.

Declarația candidatului vine după ce lidera PAS, Maia Sandu, într-un interviu pentru Europa Liberă., a făcut apel către toți candidații cu excepția lui Igor Dodon, să identifice o strategie împreună pentru a împiedica fraudarea alegerilor din 1 noiembrie.

„I-am invitat inclusiv printr-o scrisoare, să ne aşezăm şi să discutăm care este strategia noastră comună de a nu admite aceste fraude. Aceasta cred că este cea mai bună abordare. Trebuie să semnalizăm absolut toate pericolele”, a declarat Maia Sandu și și-a exprimat speranța că ceilalți candidați vor răspunde inițiativei.

Citește și: Sandu, Deliu, Țîcu, Usatîi și Chirtoacă au semnat o scrisoare comună către oficiali UE: Există riscul unei fraudări masive a alegerilor (DOC)

Publicitate

Și candidatul Mișcării UNIREA, Dorin Chirtoacă s-a arătat interesat de o astfel de strategie. El a declarat în cadrul dezbaterilor electorale la emisiunea „În PROfunzilme”, la Pro TV, că fraudările sunt cea mai mare provocare a alegerilor prezidențiale. În plus, el a spus că intenționează să se întâlnească cu candidații partidelor pro-europene pentru a face un mecanism de trimitere a observatorilor în toate secțiile de votare.

Menționăm că alegerile prezidențiale în R. Moldova vor avea loc pe 1 noiembrie. În cursa electorală sunt înregistrați opt candidați. Este vorba despre Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

AGORA amintește că, cinci candidați nu au fost înregistrați de CEC în cursa electorală. E vorba de Andrian Candu, Alexandr Kalinin, Ion Costaș, Constantin Oboroc și Serghei Toma.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal