Dodon promite extrădarea lui Cristian Rizea, deputat român, dat în căutare și care s-ar ascunde la Chișinău. Se verifică informațiile

Dodon promite extrădarea lui Cristian Rizea, deputat român, dat în căutare și care s-ar ascunde la Chișinău. Se verifică informațiile

Șeful statului, Igor Dodon, susține că dacă informațiile cu privire la ex-deputatul român Cristian Rizea se vor adeveri, acestuia i se va retrage cetățenia R. Moldova și va fi extrădat. Aceasta după ce presa din România a publicat informații precum că fostul parlamentar, condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare s-ar ascunde la Chișinău și ar dispune de acte moldovenești.

„Eu, în calitate de președinte, prima dată am aflat. Ce urmează? Acum se va verifica, dar noi vedem că a încălcat. Se vor verifica toate circumstanțele, cetățenia urmează a fi anulată și această persoană urmează a fi extrădată organelor de drept din România.

Și dacă a profitat de protecția fostului regim oligarhic de la Chișinău și a obținut ilegal cetățenia, această cetățenie va fi anulată și noi o să-l extrădăm înapoi în România și faceți ce vreți cu dânsul!”, a declarat Igor Dodon în cadrul vlogului său live.

Publicitate

Precizăm că potrivit unei investigații publicată în presa din România se notează că deputatul s-ar afla pe teritoriul R. Moldova și ar locui într-un apartament de lux. Mai mult, aceleași surse notează că Cristian Rizea ar beneficia de cetățenia moldovenească.

În plus, presa din România precizează că Cristian Rizea este dat în urmărire internațională din data de 19 martie 2019. El a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru trafic de influență și spălare de bani, după ce a cerut și primit mită 300.000 de euro de la un om de afaceri.

Fostul deputat fugise din țară cu două luni înainte de verdict. A fost prins la Chișinău, iar Ministerul Justiției de la București a transmis acolo cererea de extrădare.

Menționăm că reprezentanții Președinției au dezmințit informațiile precum că șeful statului Igor Dodon ar fi acordat cetățenia R. Moldova fostului deputat.

De altă parte precizăm că președintele în exercițiu se află în plină campanie electorală. Scrutinul prezidențial în R. Moldova vor avea loc pe 1 noiembrie.

În cursa electorală sunt înregistrați opt candidați. Este vorba despre Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

AGORA amintește că, cinci candidați nu au fost înregistrați de CEC în cursa electorală. E vorba de Andrian Candu, Alexandr Kalinin, Ion Costaș, Constantin Oboroc și Serghei Toma.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal