Întreprinderea „Moldsilva” promite că în următorii cinci ani se vor sădi 50 de milioane de arbori noi, adică 19 copaci pe minut

Întreprinderea „Moldsilva” promite că în următorii cinci ani se vor sădi 50 de milioane de arbori noi, adică 19 copaci pe minut

Agenția „Moldsilva” a anunțat, la începutul acestui weekend, despre demararea campaniei națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”. Într-un comunicat oficial, instituția citează directorul care promite că în următorii cinci ani se preconizează plantarea a peste 50 de milioane de arbori noi în R. Moldova. Calculele arată însă că asta ar însemna 10 milioane de copaci plantați anual, iar împărțit la 365 de zile, în medie, ar fi 27.397 de copaci pe zi.

Chiar dacă cei aproape 27.400 de copaci n-ar urma să fie plantați, cel mai probabil, în fiecare din cele 24 de ore dintr-o zi, o împărțeală la 24 arată că asta ar însemna 1.141 de arbori pe oră. Dacă împărțim arborii la 60 de minute dintr-o oră, asta ar însemna 19 copaci pe minut.

Comunicatul agenției „Moldsilva” îl citează pe directorul Dumitru Cojocaru, care ar fi declarat că prin demararea acestor acțiuni se mizează pe sporirea împăduririi teritoriului țării de la 11 % la 15%.

Publicitate

„Președintele Republicii Moldova Igor Dodon și-a declarat atașamentul și susținerea pentru această campanie importantă și a participat la acțiuni de plantare a arborilor în raionul Ungheni, îndemnând, prin exemplu personal, cetățenii țării să se implice activ”, se mai arată în comunicat.

Bunăoară, în cadrul acestei campanii vor participa toate raioanele Republicii Moldova și cele 900 de primării, inclusiv municipiul Chișinău.

„Prin aceste acțiuni de plantare a arborilor, acum, puteți demonstra că țineți la ecologia și viitorul Republicii Moldova. În perioada următoare se vor petrece diverse măsuri pentru sporirea suprafețelor de păduri pe întreg teritoriul Republicii Moldova, iar implicarea noastră, a tuturor, va contribui direct la prosperitatea țării”, mai punctează agenția.

În același context, agenția anunță că în această toamnă, entitățile silvice subordonate Agenției ”Moldsilva” urmează să creeze culturi silvice în fondul forestier pe o suprafață de circa, 697 ha, utilizând aproape 3 milioane de puieți; să efectueze lucrări de ajutorarea regenerării naturale pe o suprafață de circa., 580 ha, încorporând în sol 60 de tone de ghindă și să efectueze lucrări de completare a culturilor silvice, create în anii precedenți, pe o suprafață de 2.560 ha, utilizând circa, 7 milioane de puieți.

Pentru campania de înverzire, entitățile silvice au crescut în pepinierele silvice peste 16 milioane de puieți cu un spectru de 60 specii, ce va fi utilizat atât pentru necesitățile proprii, cât și pentru cererile parvenite din partea APL de nivelul I și II, agenților economici și alte instituții.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal