Influența presei ruse în Moldova este destul de vizibilă potrivit datelor noului Barometru al Opiniei Publice. Vladimir Putin are un rating pozitiv de aproape 61%. Președintele Federației Ruse are 36% rating negativ, iar 0,2% din respondenți au declarat că nu au auzit de acesta.

Cancelarul Germaniei este singurul politician străin după Vladimir Putin care are un rating pozitiv mai mare decât cel negativ. Astfel 43% au încredere iar 40% nu au încredere în Angela Merkel.

Francois Hollande, David Cameron și președintele României, Klaus Iohannis nu sunt cunoscuți de moldoveni. Dacă în cazul lui Iohannis, acesta se află la început de mandat, președintele Franței este deja de mai mult de 3 ani în funcție iar David Cameroon urmează deja să candideze în curând pentru realegere. Totodată 8% nu știu cine este Barack Obama. 

Maimulte detalii în infograficul de mai jos:

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!