Sondaj WatchDog: La două săptămâni până la alegeri, 33,7% dintre respondenți încă nu știu pe cine să voteze. În preferințe rămân Igor Dodon și Maia Sandu

Sondaj WatchDog: La două săptămâni până la alegeri, 33,7% dintre respondenți încă nu știu pe cine să voteze. În preferințe rămân Igor Dodon și Maia Sandu

La două săptămâni distanță de la alegerile prezidențiale, o mare parte dintre respondenții unui sondaj realizat de Asociația WatchDog se arată indeciși privind candidatul pentru care își vor da votul - 33,7% dintre cei întrebați. În topul preferințelor respondenților rămân totuși doi candidați - Igor Dodon și Maia Sandu. Iar în caz de eventuale alegeri parlamentare, respondenții au optat mai mult pentru PSRM, PAS, PN și P. Șor.

...

33,7% dintre respondenți nu au decis pentru cine votează la 1 noiembrie

Publicitate

Cei 1001 de cetățeni au fost întrebați pe cine vor alege la scrutinul prezidențial. 33,7% dintre cei întrebați au zis că încă nu au hotărât. Alți 18,6% au refuzat să dea un răspuns, iar 6%, în genere au zis că nu vor merge la vot în această zi.

De altă parte, alți 17% dintre participanții la sondaj au zis că îl vor vota pe Igor Dodon. Alți 13,3% dintre cei telefonați au spus că o văd pe Maia Sandu președinte. 6% au optat pentru Renato Usatîi, 1,6%- pe Violeta Ivanov, 1,5%- pe Octavian Țîcu, 1,1% -vor vota pentru Andrei Năstase și tot atâția pentru Dorin Chirtoacă. Iar pentru Tudor Deliu au zis că își vor acorda votul 0,1% din cei întrebați.

...

Dacă săptămâna viitoare ar fi alegeri parlamentare, pentru cine ar vota?

Cei mai mulți, 17,6% dintre respondenți nu au vrut să răspundă la întrebare. Alți 10% au zis că nu ar merge la alegeri. Iar încă 35,9% au zis că nu sunt deciși pentru ce partid ar opta.

...

Sondajul a fost realizat în perioada 10-17 octombrie. 1001 persoane au fost contactate la telefon pentru opinie. Marja de eroare este de 3,1%, iar sondajul e finanțat de WatchDog.

Autorii sondajului au atrasa atenția că în studiu nu au fost luate în calcul opțiunile alegătorilor din diasporă și cei domiciliați în regiunea din stânga Nistrului.

Precizăm că în buletinul de vot la scrutinul prezidențial din 1 noiembrie 2020 se vor regăsi opt candidați. Este vorba despre Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

Vezi și: Lista candidaților la alegerile prezidențiale și ordinea acestora în buletinul de vot

AGORA amintește că, cinci candidați nu au fost înregistrați de CEC în calitate de candidați. E vorba de Andrian Candu, Alexandr Kalinin, Ion Costaș, Constantin Oboroc și Serghei Toma.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal