*Categoria „Tribuna partidelor” este una care reflectă activitatea diferitor formațiuni politice. Materialele nu sunt știri publicate de redacția AGORA. Acest material este sponsorizat.

Violeta Ivanov a prezentat programul său electoral „Moldova 2024”, după discuțiile cu cetățenii

Violeta Ivanov a prezentat programul său electoral „Moldova 2024”, după discuțiile cu cetățenii

Republica Moldova are propria cale pe care trebuie să o urmeze – cea a schimbărilor și transformărilor, în măsură să asigure un nivel înalt de viață cetățenilor. Programul „Moldova 2024” oferă soluții la cele mai stringente probleme cu care se confruntă țara și cetățenii, a declarat marți, 20 octombrie, la Orhei, într-un briefing, Violeta Ivanov, candidata Partidului „ȘOR” la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Violeta Ivanov a făcut o totalizare a activităților din prima perioadă a campaniei electorale, menționând că a vizitat toate raioanele țării și sute de localități și a definitivat, împreună cu cetățenii, programul său electoral.

„Consider programul prezidențial „Moldova-2024” o linie directorie care arată încotro trebuie să meargă țara. Nu spre Est și nu spre Vest, să nu tindă spre împrumuturi străine, să nu divizeze cetățenii pe criterii etnice, pe principii lingvistice sau altele. Moldova are calea ei - calea dezvoltării economice, modernizării infrastructurii, dezvoltării industriei, o țară cu un sistem social bine dezvoltat și cu salarii și pensii decente”, a declarat Violeta Ivanov.

Ea a amintit că programul său se bazează pe patru direcții prioritare: infrastructura și dezvoltarea regională, agricultura, protecția socială și medicina, lupta cu corupția.

În opinia Violetei Ivanov, relansarea economiei va permite să genereze suficiente surse pentru dezvoltarea infrastructurii, în special a celei rurale – reparația și iluminarea drumurilor din țară, atât naționale, cât și locale. Violeta Ivanov, își propune să elimine diferențele dintre sat și oraș, să redeschidă școlile și centrele medicale, să conecteze toate localitățile la rețeaua de apă și gaz.

„Vom asigura conectarea la apă potabilă de calitate, precum și la rețeaua de gaz a tuturor localităților. Peste patru ani nu vor exista sate fără iluminat stradal”, a dat asigurări Violeta Ivanov.

Programul „Moldova 2024” presupune și un șir de acțiuni concrete în domeniul dezvoltării agriculturii.

„În primul rând, vom construi un sistem modern și eficient de irigare. Știu cum în patru ani să rezolvăm problema secetei în Moldova”, a afirmat Violeta Ivanov.

Violeta Ivanov a declarat că producătorii agricoli vor fi asigurați cu piață de desfacere, iar în acest sens construirea fabricilor de prelucrare a materiei agricole în raioane este o una din soluții.

„Statul trebuie să devină principalul consumator al produselor autohtone. Statul trebuie să reglementeze prețurile, importul și exportul. Eu consider necesară implementarea unui program special care să asigure agricultorii cu credite preferențiale. Mai exact cu dobânzi de 0%”, a punctat Violeta Ivanov.

Principalul scop al programului „Moldova-2024” este asigurarea condițiilor bune de trai, a unor venituri decente pentru cetățeni și un sistem social bine dezvoltat. Documentul propune și o serie de acțiuni pentru stimularea și motivarea angajării tinerilor în câmpul muncii, indemnizații de până la 24 de mii de lei la naștere și alocații lunare pentru îngrijirea copilului până la vârsta 18 ani. Un alt obiectiv propus de Violeta Ivanov este că, până în 2024, salariul minim în țară să fie de 10.000 de lei.

Echipa Violetei Ivanov își propune să realizeze un pachet social important pentru pensionari. În acest context, prioritatea este majorarea pensiei minime până la 5000 de lei. Echipa Violetei Ivanov își propune transformarea rețelei de magazine sociale în magazine de stat, unde beneficiarii vor putea procura mărfuri la jumătate de preț. Farmaciile sociale vor fi prezente în fiecare localitate din țară, iar pensionarii vor primi gratuit medicamentele de bază. Violeta Ivanov susține că statul va oferi alocații lunare pensionarilor de 1000 lei pentru coșul alimentar și va acoperi jumătate din cheltuielile la plata serviciilor comunale. Fiecare pensionar va avea dreptul să meargă gratuit la sanatoriu o dată pe an.

Violeta Ivanova a reiterat că nivelul corupției în sistemul de justiție va fi diminuat prin instituirea Curților de jurați pe lângă instanțele de judecată, iar judecătorii, procurorii, șefii de poliție trebuie să fie aleși direct de către cetățeni.

Candidata Partidului „ȘOR” la funcția de șef de stat își propune să-i consolideze pe cetățeni în jurul unei singure idei naționale – cea de a renaște Moldova.

În domeniul politicii externe, Violeta Ivanov a spus că va asigura relații bune cu țările vecine și va purta un dialog civilizat atât cu Estul, cât și cu Vestul.

„Moldova nu trebuie să aleagă între Est și Vest, dar trebuie să beneficieze de colaborarea cu toate țările lumii”, consideră Violeta Ivanov.

La finalul prezentării sale, Violeta Ivanov le-a mulțumit cetățenilor și echipei pentru susținere în campania electorală. Candidata Partidului „ȘOR”, Violeta Ivanov, va figura pe poziția a cincea în buletinele de vot la 1 noiembrie, când vor avea loc alegerile prezidențiale.

P.

Vezi și aceste știri
Încă 20 de zile de arest la domiciliu pentru Stoianoglo

Încă 20 de zile de arest la domiciliu pentru Stoianoglo

Ședința unde se decide soarta candidatei Partidului Șor la Bălți: Avocații lui Tauber au cerut recuzarea judecătorului

Ședința unde se decide soarta candidatei Partidului Șor la Bălți: Avocații lui Tauber au cerut recuzarea judecătorului

Serghei Cleșcenco este noul selecționer al echipei naționale de fotbal

Serghei Cleșcenco este noul selecționer al echipei naționale de fotbal

Advertoriale
Liber de sărbători cu partenerii LiberCard: de două ori mai multe rate pentru cumpărăturile preferate

Liber de sărbători cu partenerii LiberCard: de două ori mai multe rate pentru cumpărăturile preferate

Înscrie-te la Solidarity FabLab şi fii gata pentru profesiile viitorului

Înscrie-te la Solidarity FabLab şi fii gata pentru profesiile viitorului

Republica Moldova este mai bogată cu 20 000 de copaci grație unei acțiuni de împădurire, marca Linella (VIDEO)

Republica Moldova este mai bogată cu 20 000 de copaci grație unei acțiuni de împădurire, marca Linella (VIDEO)

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Copiii știu mai bine: Soluții noi pentru probleme vechi sau ce ne facem cu rănile căpătate la terenul de joacă (VIDEO)
  Copiii știu mai bine: Soluții noi pentru probleme vechi sau ce ne facem cu rănile căpătate la terenul de joacă (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Gadgeturile noastre de toate zilele (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Viața de după căsătorie sau „iubirea asta nu ți-i trali-vali” (VIDEO)
 • Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
 • Oameni ca tine | Un cuplu de la Ialoveni a pus pe roate o afacere creativă: „În dragoste și în business toate căile sunt bune”
Cele mai populare
 • 1
  Maia Sandu, despre scandalul în care a fost implicată Avocata Poporului: „Răspunsurile doamnei Moloșag nu au fost convingătoare”
 • 2
  Ședința de judecată în care urmează să se decidă dacă Marina Tauber va ieși din cursa electorală se amână pentru mâine. Tauber atacă decizia CEC la Curtea de Apel (UPDATE)
 • 3
  Fără procurori din România în comisia de evaluare a lui Stoianoglo. Motivul pentru care Mariana Alexandru a fost retrasă
 • 4
  Magistrații i-au permis șefului Oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău, cercetat pentru îmbogățire ilicită, să părăsească țara
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.