*Categoria „Tribuna partidelor” este una care reflectă activitatea diferitor formațiuni politice. Materialele nu sunt știri publicate de redacția AGORA. Acest material este sponsorizat.

Violeta Ivanov a prezentat programul său electoral „Moldova 2024”, după discuțiile cu cetățenii

Violeta Ivanov a prezentat programul său electoral „Moldova 2024”, după discuțiile cu cetățenii

Republica Moldova are propria cale pe care trebuie să o urmeze – cea a schimbărilor și transformărilor, în măsură să asigure un nivel înalt de viață cetățenilor. Programul „Moldova 2024” oferă soluții la cele mai stringente probleme cu care se confruntă țara și cetățenii, a declarat marți, 20 octombrie, la Orhei, într-un briefing, Violeta Ivanov, candidata Partidului „ȘOR” la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Violeta Ivanov a făcut o totalizare a activităților din prima perioadă a campaniei electorale, menționând că a vizitat toate raioanele țării și sute de localități și a definitivat, împreună cu cetățenii, programul său electoral.

„Consider programul prezidențial „Moldova-2024” o linie directorie care arată încotro trebuie să meargă țara. Nu spre Est și nu spre Vest, să nu tindă spre împrumuturi străine, să nu divizeze cetățenii pe criterii etnice, pe principii lingvistice sau altele. Moldova are calea ei - calea dezvoltării economice, modernizării infrastructurii, dezvoltării industriei, o țară cu un sistem social bine dezvoltat și cu salarii și pensii decente”, a declarat Violeta Ivanov.

Ea a amintit că programul său se bazează pe patru direcții prioritare: infrastructura și dezvoltarea regională, agricultura, protecția socială și medicina, lupta cu corupția.

În opinia Violetei Ivanov, relansarea economiei va permite să genereze suficiente surse pentru dezvoltarea infrastructurii, în special a celei rurale – reparația și iluminarea drumurilor din țară, atât naționale, cât și locale. Violeta Ivanov, își propune să elimine diferențele dintre sat și oraș, să redeschidă școlile și centrele medicale, să conecteze toate localitățile la rețeaua de apă și gaz.

„Vom asigura conectarea la apă potabilă de calitate, precum și la rețeaua de gaz a tuturor localităților. Peste patru ani nu vor exista sate fără iluminat stradal”, a dat asigurări Violeta Ivanov.

Programul „Moldova 2024” presupune și un șir de acțiuni concrete în domeniul dezvoltării agriculturii.

„În primul rând, vom construi un sistem modern și eficient de irigare. Știu cum în patru ani să rezolvăm problema secetei în Moldova”, a afirmat Violeta Ivanov.

Violeta Ivanov a declarat că producătorii agricoli vor fi asigurați cu piață de desfacere, iar în acest sens construirea fabricilor de prelucrare a materiei agricole în raioane este o una din soluții.

„Statul trebuie să devină principalul consumator al produselor autohtone. Statul trebuie să reglementeze prețurile, importul și exportul. Eu consider necesară implementarea unui program special care să asigure agricultorii cu credite preferențiale. Mai exact cu dobânzi de 0%”, a punctat Violeta Ivanov.

Principalul scop al programului „Moldova-2024” este asigurarea condițiilor bune de trai, a unor venituri decente pentru cetățeni și un sistem social bine dezvoltat. Documentul propune și o serie de acțiuni pentru stimularea și motivarea angajării tinerilor în câmpul muncii, indemnizații de până la 24 de mii de lei la naștere și alocații lunare pentru îngrijirea copilului până la vârsta 18 ani. Un alt obiectiv propus de Violeta Ivanov este că, până în 2024, salariul minim în țară să fie de 10.000 de lei.

Echipa Violetei Ivanov își propune să realizeze un pachet social important pentru pensionari. În acest context, prioritatea este majorarea pensiei minime până la 5000 de lei. Echipa Violetei Ivanov își propune transformarea rețelei de magazine sociale în magazine de stat, unde beneficiarii vor putea procura mărfuri la jumătate de preț. Farmaciile sociale vor fi prezente în fiecare localitate din țară, iar pensionarii vor primi gratuit medicamentele de bază. Violeta Ivanov susține că statul va oferi alocații lunare pensionarilor de 1000 lei pentru coșul alimentar și va acoperi jumătate din cheltuielile la plata serviciilor comunale. Fiecare pensionar va avea dreptul să meargă gratuit la sanatoriu o dată pe an.

Violeta Ivanova a reiterat că nivelul corupției în sistemul de justiție va fi diminuat prin instituirea Curților de jurați pe lângă instanțele de judecată, iar judecătorii, procurorii, șefii de poliție trebuie să fie aleși direct de către cetățeni.

Candidata Partidului „ȘOR” la funcția de șef de stat își propune să-i consolideze pe cetățeni în jurul unei singure idei naționale – cea de a renaște Moldova.

În domeniul politicii externe, Violeta Ivanov a spus că va asigura relații bune cu țările vecine și va purta un dialog civilizat atât cu Estul, cât și cu Vestul.

„Moldova nu trebuie să aleagă între Est și Vest, dar trebuie să beneficieze de colaborarea cu toate țările lumii”, consideră Violeta Ivanov.

La finalul prezentării sale, Violeta Ivanov le-a mulțumit cetățenilor și echipei pentru susținere în campania electorală. Candidata Partidului „ȘOR”, Violeta Ivanov, va figura pe poziția a cincea în buletinele de vot la 1 noiembrie, când vor avea loc alegerile prezidențiale.

P.

Vezi și aceste știri
Cerul s-a făcut verde. Imagini cu furtuna neobișnuită din SUA (FOTO)

Cerul s-a făcut verde. Imagini cu furtuna neobișnuită din SUA (FOTO)

Rusia îndeamnă R. Moldova să aibă o poziție echilibrată cu privire la primirea ajutorului militar din Occident

Rusia îndeamnă R. Moldova să aibă o poziție echilibrată cu privire la primirea ajutorului militar din Occident

Ucraina se așteaptă să recolteze 50 de milioane de tone de cereale. O cantitate mai mare decât media pe ultimii cinci ani

Ucraina se așteaptă să recolteze 50 de milioane de tone de cereale. O cantitate mai mare decât media pe ultimii cinci ani

Advertoriale
Cum să cumperi o mașină în Europa și să o aduci în Moldova?

Cum să cumperi o mașină în Europa și să o aduci în Moldova?

Maib lansează alto – next level premium banking

Maib lansează alto – next level premium banking

Școala Profesională din Nisporeni este în așteptarea unui nou grup de elevi care vor studia meseria de cultivator-procesatori de bacifere

Școala Profesională din Nisporeni este în așteptarea unui nou grup de elevi care vor studia meseria de cultivator-procesatori de bacifere

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Moldova, I am back! | Diana Adamciuc: „Diferența dintre Cluj și Chișinău este că, cel puțin în această țară, eu am sentimentul de «acasă»”
  Moldova, I am back! | Diana Adamciuc: „Diferența dintre Cluj și Chișinău este că, cel puțin în această țară, eu am sentimentul de «acasă»”
 • Copiii știu mai bine: Costum de baie „tigrovîi” și bani destui. De ce avem nevoie pentru o vacanță perfectă (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: „Scump, dom'le, scump!” (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Leo Zbancă: Mie îmi place cel mai mult acasă pentru că avem ce construi, avem la ce visa, avem unde ne porni și avem tare mult lucru (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Gheorghe și Tatiana Cîvîrjic au revenit după 20 de ani acasă și au pus bazele unei afaceri cu aur lichid (VIDEO)
Cele mai populare
 • 1
  Un deputat din PAS pleacă din Parlament. Iată motivul
 • 2
  Un moldovean originar din UTA Găgăuzia a decedat în războiul din Ucraina. Avea funcție de conducere în armata rusă
 • 3
  Moneda euro a coborât la cel mai scăzut nivel din 2002
 • 4
  Soluție pe ultima sută de metri? Ministerul Economiei plafonează rata dobânzii pentru programul „Prima Casă”
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.