
Porția de sănătate: Ce este glutenul și la ce alimente ar trebui să renunțăm ca să-l evităm
În timp ce unii pun la îndoială pericolele glutenului, alții încearcă să supraviețuiască eliminându-l din regimul alimentar. Cei care au o intoleranță la gluten, petrec zile întregi, explorând site-uri tematice și căutând produse fără gluten pe rafturile magazinelor.
・
Glutenul este o proteină vegetală care se găsește în cereale (orz, secară și grâu) și, prin urmare, în majoritatea produselor din făină, panificație și cofetărie. Potrivit medicilor endocrinologi, astfel de produse sunt foarte periculoase pentru pacienții celiaci: această boală autoimună afectează vilozitățile intestinale și nu permite absorbția completă a substanței, scrie revista online pentru femei EA.md.
Pentru a evita pătrunderea glutenului în organism, trebuie să cunoaștem clar la ce alimente ar trebui să renunțăm.
Mezeluri și salamuri
Acestea includ cârnați, cârnați fierți, afumați și semi-afumați, șuncă, pateuri, etc. Glutenul se adaugă datorită proprietăților sale lipicioase, care conferă produsului formă și aspect frumos.