Astăzi a avut loc deschiderea turneului G1Moldova Open la taekwondo WTF, la care participă un număr record de 650 de sportivi, totodată sportivul britanic Aaron Cook a susținut prima conferință de presă în Republica Moldova.

„Mă bucur că voi prezenta Republica Moldova și voi face tot posibilul pentru a câștiga cât mai multe medalii de aur. Moldova m-a uimit prin faptul că este foarte verde, iar oamenii sunt extrem de binevoitori,” a declarat sportivul britanic.

„Comitetul Olimpic al Marii Britanii a exprimat acordul pe 13 aprilie 2015 ca Aroon Cook să reprezinte Republica Moldova la competițiile sportive internaționale. Este un mare eveniment pentru Federația Moldovenească de Taekwondo. Aroon Cook este liderul echipei naționale moldovenești și va reprezenta în scurt timp țara noastă la competiții internaționale,” a declarat Președintele Federației Moldovenești de Taekwondo WTF, Igor Iuzefovici.

„Cred că cunoașteți istoria mea când am avut un conflict cu Comitetul Olimpic al Marii Britanii, mai apoi am participat la competiții pentru insulele Man. Atunci când căutam o soluție participa la competițiile internaționale, Igor Iuzefovici mi-a propus să reprezint Republic Moldova, iar eu am acceptat această ofertă.
Voi Reprezenta Republica Moldova pe tot parcursul carierei mele sportive. Totuși voi veni în aici doar pentru a participa la competițiile naționale, iar antrenamentele le voi face la mine acasă, fiindcă acestea sunt foarte complicate,” a declarat Aaron Cook.

Aaron Cook și Igor Iuzefovici

„Am avut întâlniri cu reprezentanții Federației Britanice de Taekwondo și am ajuns la consens în privința participării lui Aaron Cook din partea Republicii Moldova. Aaron Cook este un sportiv carismatic, care se bucură de o mare popularitate și obține rezultate remarcabile. La categoria de 80 de kg el este sportivul nr.1 în lume.
 Din păcate în prezent Aaron nu are parteneri pentru sparing  în țara noastră, cu care el ar putea să-și mențină nivelul de pregătire înalt. El trebuie să se antreneze cu cele mai bune echipe și cei mai buni antrenori la nivel mondial, pe care noi nu-i avem,” spune Igor Iuzefovici.

Amintim că prin decretul emis de Preşedintele ţării Nicolae Timofti, campionul mondial la taekwondo Aaron Arthur Cook a devenit cetăţean al Republicii Moldova. Acesta este originar din Marea Britanie şi are mai multe medalii de aur la competiţiile internaţionale şi europene. Din cauza unui conflict cu Comitetul Olimpic al Marii Britanii sportivul a decis să nu mai evolueze pentru ţara sa de origine.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!