Ceban și-a luat liber de la Primărie și intră în campania electorală de partea lui Dodon

Ceban și-a luat liber de la Primărie și intră în campania electorală de partea lui Dodon

Edilul capitalei Ion Ceban anunță public că intră în campania electorală de partea fostului său șef de partid, candidatului Igor Dodon. Anunțul a fost dat într-un video în care apar cei doi. 

„Sunt des întrebat dacă mă implic în campania electorală, dacă fac politică. De la validarea mandatului, nicio zi nu am făcut politică în mun. Chișinău. Dar, aici vreau să fiu corect până la capăt, sunt omul echipei și de astăzi mi-am luat concediu pentru a susține candidatura domnului Igor Dodon la funcția de președinte”, a anunțat Ceban într-un video alături de Igor Dodon.

Edilul a anunțat că atribuție primarului general vor fi preluate de viceprimarul Ilie Ceban. „Am în el toată încrederea, e nevoie de o administrare eficientă, de un control, avem zeci de proiecte mari care ar fi greu să le realizăm de sine stătător. Mă bucur că atunci când au venit de la șeful statului, aceste proiecte sunt acum implementate”, a mai spus Ceban.

Publicitate

În același video, Dodon spune că la inițiativa sa s-a pornit procesul de renovare a străzii Albișoara și curățarea râului Bîc, dar și reparația de pe străzile A. Pușkin și Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni.

Mai mult, deși nu se încadrează în atribuțiile unui șef de stat, Dodon promite că va contribui la finalizarea construcției șoselei de centură a Chișinăului, reabilitarea zonei râului Bîc, crearea unei zone economice libere și a unui parc industrial în municipiu, va rezolva cauza mirosului neplăcut din Chișinău și altele.

Citește și: Ce poate face președintele Republicii Moldova. Atribuțiile prevăzute de Constituție

https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdodon.igor1%2Fvideos%2F811914652958991%2F&show_text

Amintim că atât Ceban, cât și Dodon, au fost membri PSRM. În timp ce Ceban, oficial, a renunțat la calitatea de membru de partid după ce a fost ales primar al capitalei, în 2019, Dodon în continuare rămâne „lider neformal” al formațiunii.

De menționat că după ce Dodon a câștigat mandatul de președinte, în anul 2016, Ceban a fost desemnat în calitate de consilier în domeniul politic şi purtător de cuvânt al preşedintelui. A demisionat din funcţie în ianuarie 2017, după ce Autoritatea Naţională de Integritate a constatat că funcţia de consilier prezidenţial este incompatibilă cu cea de consilier municipal.

Totuşi, în februarie 2017 Ion Ceban a fost desemnat în calitate de secretar al preşedintelui Republicii Moldova, îndeplinind şi atribuţiile de purtător de cuvânt. A demisionat din funcţie în aprilie 2018, după ce a fost înregistrat în calitate de candidat la funcţia de primar general al mun. Chişinău în alegerile locale din 20 mai 2018.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal