Slusari: „Dodon a bătut palma cu Șor în vederea creării unei majorității neoficiale în Parlament”

Slusari: „Dodon a bătut palma cu Șor în vederea creării unei majorității neoficiale în Parlament”

Deputatul și vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari afirmă că președintele în exercițiu, Igor Dodon împreună cu liderul Partidului Șor, Ilan Șor ar fi „bătut palma” pentru a crea o majoritate neoficială în Legislativ și pentru a „păstra” actual Guvern condus de Ion Chicu. 

Politicianul a mai scris pe pagina sa de Facebook și despre „lipsa banilor pentru acoperirea deficitului bugetar de aproximativ opt miliarde de lei”, dar și despre inițiativele Guvernului care sunt pregătite pentru anul viitor și efectele acestora.

„Dodon a bătut palma cu Șor în vederea creării unei majorității neoficiale în Parlament și păstrării acestui guvern, care împinge Moldova spre izolare totală și faliment... Despre lipsa banilor pentru acoperirea deficitului bugetar de aproximativ opt miliarde de lei am relatat recent. Pot adăuga că pentru anul viitor Guvernul Dodon deja propune reducerea Fondului de subvenționare a agriculturii cu 130 milioane de lei și micșorarea dublă a Fondului de Dezvoltare Regională și Fondului Ecologic, ceea ce în colaborare cu încercarea plafonării taxelor locale și majorării TVA și prețurilor la motorină, va lovi puternic fermierii, satele noastre și autonomia locală. Toate aceste mișcări bugetare se întâmplă pe fundalul campaniei electorale a candidatului-culioc, care promite la dreapta și la stânga tuturor categoriilor sociale sprijinul de zeci de miliarde”, afirmă Slusari.

Publicitate

Consilierul prim-ministrului Chicu, Boris Harea a spus pentru AGORA că: „Ion Chicu a anunțat la începutul campaniei electorale, că Guvernul nu va comenta până la finalizarea scrutinului electoral declarațiile politicienilor. Mai cu seamă, că domnul Slusari demult a ieșit din categoria politicienilor opinia cărora merită comentată”.

Amintim că, vineri, 23 octombrie și-a anunțat plecarea din Pro Moldova patru deputați. Primul a fost Sergiu Sîrbu, urmat de Grigore Repeșciuc și Eleonora Graur. Ruxanda Glavan fiind al patrulea membru al formațiunii care a anunțat că părăsește formațiunea.

După plecarea celor patru deputați președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a spus pentru jurnaliștii AGORA că nu-i vede deocamdată afiliați la nicio fracțiune.

„Eu nu văd PDM nici pe dreapta, nici pe stânga. Nu cunosc toate declarațiile. Am văzut-o doar pe cea a lui Sergiu Sîrbu. Am vorbit cu el. Am așa o intuiție că decizia e generată de o insatisfacție. Nu leg decizia nici de grupul Șor. Eu o leg de o incertitudine internă că nu știu unde să se oprească. Ei au ales că e mai bine să fie separat, decât să se înregimenteze undeva. Eu nu cred că sunt atrași nici de socialiști, nici de Șor, nici de Maia. Cred că vor să stea deoparte”, a mai adăugat Diacov.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal