Veaceslav Platon cere despăgubiri de 300 de milioane de dolari de la fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari

Veaceslav Platon cere despăgubiri de 300 de milioane de dolari de la fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari

Afaceristul Veaceslav Platon solicită despăgubiri de 300.000.000 de dolari de la fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, pentru că acesta ar fi dat curs la o plângere depusă de Vladimir Plahotniuc pe numele său. Pretențiile lui Platon se regăsesc în dosarul penal intentat lui Viorel Morari pentru abuz de serviciu, în care afaceristul are statut de parte vătămată, scrie anticoruptie.md.

Veaceslav Platon a venit, marți, însoțit de avocatul său, la ședința de judecată în dosarul penal intentat împotriva lui Morari. Afaceristul s-a arătat indignat că instanța a dat curs solicitării demersului avocatului lui Morari privind examinarea unor demersuri depuse încă în faza de urmărire penală, ignorate de procurori.

Platon l-a acuzat pe Morari și apărătorii săi, în cadrul ședinței de judecată, că folosesc diferite modalități pentru a tergiversa procesul.

Viorel Morari susține că pretențiile financiare ale lui Veaceslav Platon sunt neîntemeiate.

„Platon nu a avut niciun statut în acest dosar, nu au fost întreprinse măsuri de urmărire penală, nu s-au efectuat percheziții, nu s-au aplicat sechestre, în general nu s-a lucrat în acest dosar. Așa că nu înțeleg cum și-a evaluat prejudiciul și de ce are statut de parte vătămată în dosar”, a declarat pentru sursa citată fostul șef de la Procuratura Anticorupție.

Amintim că Viorel Morari este învinuit de abuz în serviciu, fals în acte publice și amestec în înfăptuirea justiției. Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, lui Morari i se incriminează că, în martie 2017, ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care „a înregistrat-o contrar cerinţelor legale, pornind un proces penal şi, ulterior, urmărirea penală, falsificând mai multe acte procesuale în cauza penală. Toate aceste acţiuni au fost făcute din interese personale, precum şi în interesul petentului şi al mai multor persoane din anturajul acestuia, pentru a-i proteja de implicare în calitate de bănuiţi în cauza penală privind frauda bancară şi a obstrucţiona cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a acestei cauze penale”.

Judecătoria Chișinău a început examinarea dosarului Morari pe 14 februarie 2020, când fostul șef al Procuraturii Anticorupție a fost eliberat din arest preventiv. În total au avut loc șapte ședințe, iar procesul se află la etapa preliminară.

Viorel Morari pledează nevinovat și susține că dosarele ar fi o comandă politică, după ce a decis să repornească dosarul penal privind presupusa finanțare din străinătate a Partidului Socialiștilor.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal