De la aplauze, la huiduieli. Cum a fost primit candidatul unionist Octavian Țîcu la Căușeni (VIDEO)

De la aplauze, la huiduieli. Cum a fost primit candidatul unionist Octavian Țîcu la Căușeni (VIDEO)

Un eveniment de campanie s-a transformat într-o platformă de dezbateri. Vorbim despre o întâlnire electorală a candidatului Partidului Unității Naționale (PUN) la prezidențiale, Octavian Țîcu, care a avut loc în orașul Căușeni. Printre susținători, s-au strecurat și câteva persoane care au criticat mesajul unionist. Așa cum strigătele au devenit mai puternice decât aplauzele, oamenii legii au intervenit la fața locului pentru a calma spiritele. Mai multe, vedeți în video de mai jos.

„RM are o singură direcție de integrare europeană – prin România. Fără NATO și structurile euroatlantice, nu rezistăm. Noi le propunem tuturor să trăiască bine: cu pensii de peste 300 de euro și salariul mediu pe economie de 500 de euro. Astea sunt condițiile în care trăiesc cetățenii români”, a declarat Octavian Țîcu în timpul discursului său.

Publicitate

La scurt timp, la fața locului au venit persoane care au o altă opinie: „De ce noi trebuie să ne alăturăm unei țări – ori Rusiei, ori României?”, a întrebat o femeie.

„Nu trebuie să punem Rusia și România în aceeași oală. Rusia e la 1.000 de km. Între noi e Ucraina. Oleacă schimbați mentalitatea. În al doilea rând, majoritatea moldovenilor trăiesc în România, aceștia sunt frații noștri moldoveni. În opt județe din România trăiesc cinci milioane de moldoveni. Investiții, locuri de muncă, companii nu-ți vin într-un teritoriu ocupat. Aici n-o să se dezvolte nimic niciodată, atât timp cât stă armata rusă”, i-a răspuns candidatul.

Iar dacă nu va ajunge în turul doi, Octavian Țîcu spune că va susține „un candidat anti-Dodon, pro-Europa și pro- România”.

Cât despre criticile venite din partea unor persoane prezente la eveniment, candidatul a spus că aceștia sunt trimiși intenționat de unii contracandidați. „Nici măcar la Bălți n-am avut oameni care să vină să strige așa. Sunt uneori, dar agresivitatea față de unionism a scăzut dramatic, fiindcă oamenii înțeleg că proiectul pe care-l propunem este pentru toți. Toți vor să trăiască bine”, a adăugat acesta.

Menționăm că AGORA a solicitat de la fiecare candidat la prezidențiale agenda întâlnirilor electorale. Deocamdată, doar echipa de campanie a lui Igor Dodon nu ne-a oferit aceste informații și nu a dat curs solicitării. Iar echipa liberalului Dorin Chirtoacă ne-a spus că acesta și-a suspendat întâlnirile electorale din cauza pandemiei.

Vezi și: Cu bodyguarzi și mașină blindată, Usatîi cere voturile alegătorilor. Cum au loc întâlnirile electorale (VIDEO)

Fără Filat, candidatul PLDM la prezidențiale cutreieră țara în căutarea voturilor. De la „nu vă știe lumea” la „toți se pornesc să câștige” (VIDEO)

Salarii, pensii, iluminat, drumuri... Promisiunile Violetei Ivanov au curs gârlă la Criuleni: „Dacă va fi nevoie, voi dormi la Guvern” (VIDEO)

Alături de „viitorul premier”, Andrei Năstase își face campanie prin țară. Iată ce le promite alegătorilor (VIDEO)

„Ce poate face un președinte de 45 de kg” sau cum își face campanie Maia Sandu (VIDEO)

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 1 noiembrie 2020. În cursă au fost înregistrați opt candidați: Renato Usatîi (PN), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon (c. independent, susținut de PSRM), Violeta Ivanov (PP Șor), Maia Sandu (PAS), Octavian Țîcu (PUN) și Dorin Chirtoacă (blocul Unirea).

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal