Secțiile de votare din trei localități din Moldova vor fi amplasate în corturi. Motivul

Secțiile de votare din trei localități din Moldova vor fi amplasate în corturi. Motivul

În trei localități din țară, pe 1 noiembrie, alegătorii vor fi așteptați la urne în corturi special amenajate. Decizia a fost luată din motiv că autoritățile au stabilit că unele localuri, unde inițial urmau să fie deschise secțiile de votare, nu întrunesc condițiile necesare de securitate și ar pune în pericol viața și sănătatea publică și că acoperișul clădirii Casei de cultură dintr-o localitate s-a surpat. 

Mai exact, este vorba despre localitățile Bogdanovca Nouă, din componența orașului Cimișlia și Bîc, din componența comunei Bubuieci, municipiul Chișinău. Acolo spațiile oferite de administrația publică locală nu corespund cerințelor necesare de securitate, iar la Cigîrleni, raionul Ialoveni, s-a surpat acoperișul clădirii Casei de cultură, locație stabilită pentru secția de votare.

Pentru a nu pune în pericol viața și sănătatea publică a alegătorilor, a funcționarilor electorali și celorlalți participanți la proces, CEC a solicitat suportul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să pună la dispoziție autorităților administrației publice locale câte un cort, dotat cu echipament termic și electric.

Publicitate

Citește și: Înregistrarea video în secțiile de vot va funcționa doar până la 7:00 dimineața și la numărarea voturilor. Motivul: cardurile de memorie cu o capacitate de doar 64 GB

Reamintim că pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie 2020, au fost constituite, în total, 2.143 de secții de votare. 139 de secții de votare au fost constituite pentru cetățenii R. Moldova aflați peste hotarele țării, iar 42 de secții de votare au fost organizate pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului ( regiunea transnistreană ), municipiul Bender şi unele localități ale raionului Căușeni.

Cele mai multe secții de votare vor fi deschise în circumscripția electorală Chișinău nr.1, care cuprinde sectoarele și suburbiile capitalei, în număr total de 305 secții de votare.

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 1 noiembrie 2020. În cursă au fost înregistrați opt candidați: Renato Usatîi (PN), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon (c. independent, susținut de PSRM), Violeta Ivanov (PP Șor), Maia Sandu (PAS), Octavian Țîcu (PUN) și Dorin Chirtoacă (blocul Unirea).

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal