Rusia: Ministerul Sănătății a interzis medicilor să vorbească public despre coronavirus

Rusia: Ministerul Sănătății a interzis medicilor să vorbească public despre coronavirus

Ministerul Sănătății din Federația Rusă a trimis o instrucțiune medicilor din subordine și instituțiilor medicale pentru a coordona orice comentarii publice cu privire la noua infecție cu coronavirus. Scrisoarea a ajuns pe mâna jurnaliștilor portalului Meduza, autenticitatea sa fiind confirmată de serviciul de presă al ministerului.

Ministerul Sănătății al Federației Ruse informează șefii instituțiilor din subordine și principalii specialiști independenți că orice comentarii și informații publice cu privire la subiectul unei noi infecții cu coronavirus trebuie să fie convenite în scris sau oral cu serviciul de presă al Ministerului Sănătății prin e-mail sau telefonic.

În comentariul oficial al departamentului, primit de Meduza, se spune că acest lucru a fost făcut „pentru a spori eficiența informării populației cu privire la măsurile de combatere a răspândirii și prevenirii incidenței COVID-19”.

În prezent, agenda informațională din jurul coronavirusului este supraîncărcată, inclusiv cu puține fapte utile, ipoteze și previziuni ale experților în specialități conexe. Pentru a crește eficiența informării populației cu privire la măsurile de combatere a răspândirii și prevenirii incidenței COVID-19, s-a decis atragerea atenției specialiștilor independenți și a instituțiilor subordonate ale ministerului asupra necesității de a coordona munca cu mass-media.

O listă cu 167 de instituții federale subordonate ministerului a fost publicată pe site-ul Ministerului Sănătății. Spitalele din regiunile rusești sunt subordonate autorităților locale de sănătate.

Pe 26 octombrie, angajații a patru spitale Kurgan au scris o scrisoare președintelui rus Vladimir Putin, în care cereau să trimită medici militari în regiunea Kurgan, întrucât „iadul se întâmplă cu asistență medicală pentru populație” în regiune, nu există suficiente locuri în spitale și personal medical. Scrisoarea medicilor a devenit cunoscută din publicarea „serviciului rusesc al BBC”. A doua zi, Ministerul Sănătății a trimis un grup de specialiști la Kurgan pentru a ajuta la combaterea coronavirusului.

Pe 27 octombrie, mai multe echipe de ambulanță din Omsk au ajuns la clădirea Ministerului Sănătății regional, deoarece nu existau locuri în spitalele locale pentru pacienții cu coronavirus. Tot în octombrie, au fost semnalate morgi supraaglomerate în Ținutul Altai și Regiunea Kemerovot .

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal