Un bărbat a ucis trei persoane și a rănit alte câteva lângă o biserică din Nisa. Primarul orașului evocă un atac terorist (VIDEO)

Un bărbat a ucis trei persoane și a rănit alte câteva lângă o biserică din Nisa. Primarul orașului evocă un atac terorist (VIDEO)

Un bărbat înarmat cu o armă albă a ucis, joi, trei persoane - un bărbat şi două femei - şi a rănit mai multe altele, în apropiere de Biserica Notre-Dame, la Nisa, după care a fost arestat, potrivit unor surse din poliţie, relatează News.ro.

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, o persoană ar fi fost tăiată la gât, iar alta ar fi fost decapitată - o informaţie neconfirmată oficial. Corpul uneia dintre cele două femei a fost găsit în biserică, potrivit unor surse din cadrul poliţiei, citate de cotidian. O a doua femeie a fost ucisă în stradă, în timp ce încerca să se refugieze într-o cafenea vecină, potrivit aceleiaşi surse. Un bărbat a fost de asemenea ucis.

Publicitate

Poliţişti naţionali şi locali l-au arestat pe autorul atacului, care a fost transportat la spital după ce a fost rănit prin împuşcare.

Întregul cartier în care se află biserica şi zona din jurul ei au fost izolate, iar o vastă operaţiune de poliţie era în curs.

O echipă de genişti s-a dus la faţa locului, iar explozii s-au auzit în cartier, unde s-a detonat un colet suspect.

„Detonările pe care le auziţi sunt provocate de către serviciile Poliţiei Naţionale franceze. Nu vă panicaţi, situaţia este sub control”, a anunţat poliţia locală pe Twitter. Pista unui atentat terorist nu este exclusă. „Confirm că totul sugerează un atentat terorist la Bazilica Notre-Dame”, a anunţat tot pe Twitter primarul oraşului.

Preşedintele francez „este în drum şi vine încoace”, a anunţat primarul.

Bazilica Notre-Dame se află pe bulevardul Jean Médecin, în centrul Nisei.

Nisa a fost teatrul unui atentat sângeros, la 14 iulie 2016, de Ziua Naţională a Franţei, soldat cu 86 de morţi într-un atac cu camionul.

Atacul are loc în contextul în care Franţa încă nu şi-a revenit după decapitarea, la începutul lunii, la Paris, a profesorului de istorie Samuel Paty de către un tânăr de 18 ani, de origine cecenă. Paty prezentase la clasă, la o oră privind libertatea de expresie, câteva dintre caricaturile din Charlie Hebdo care îl înfăţişau pe profetul Mahomed.

Citește și: State din Orientul Mijlociu boicotează produsele franceze, din cauza caricaturilor cu profetul Mahomed

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal