Aproximativ 100 de companii au aderat la Moldova IT Park în acest an. Sectorul, în dezvoltare și pe timp de pandemie

Aproximativ 100 de companii au aderat la Moldova IT Park în acest an. Sectorul, în dezvoltare și pe timp de pandemie

În pofida pandemiei, volumul investițiilor și al activității economice în primul semestru al anului 2020 în sectorul IT și comunicații a crescut considerabil. Recent, numărul rezidenților Moldova IT Park a depășit cifra de 600 de companii, dintre care circa 100 de companii au aderat la parcul IT pe parcursul anului 2020. Informațiile au fost prezentate de secretarul de stat de Economie, Vitalie Tarlev, în cadrul Forumului regional pentru Europa al Uniunii Internaționale în Telecomunicații.

Potrivit lui Vitalie Tarlev, la aproape trei ani de la lansarea parcului IT, companiile rezidente au realizat investiții majore în inovație digitală și au schimbat structura economiei naționale. Succesul înregistrat se datorează legislației privind parcurile IT, modelului unic fiscal și de administrare a afacerilor, multitudinii de programe și proiecte pro-IT, finanțate din diverse surse, precum și infrastructurii de comunicații electronice moderne din țară.

De asemenea, secretarul de stat a prezentat acțiunile Republicii Moldova în procesul de digitalizare în contextul pandemiei COVID-19. Vitalie Tarlev a menționat că autoritățile, împreună cu asociațiile de business, companiile IT și partenerii externi, lucrează intens la implementarea acțiunilor incluse în Foaia de parcurs pentru digitalizarea economiei naționale și dezvoltarea comerțului electronic.

Publicitate

Potrivit secretarului de stat, comunitatea IT din țară este una foarte competitivă și poate oferi soluțiile tehnologice necesare întregii comunități de business. În același timp, consumatorul este familiarizat cu soluțiile digitale și peste 75% din populație folosește internetul, atât la rețele de fibră optică, cât și la internetul mobil: peste 98% de localitățile din țară au prezență la punct fix de acces la fibră optică și peste 98% este acoperirea localităților cu internet mobil de înaltă capacitate.

Forumul regional pentru Europa a fost organizat în perioada 26-29 octombrie, în cadrul căruia au participat peste 80 de experți din domeniu. Astfel, aceștia s-au familiarizat cu noi instrumente și abordări privind transformarea digitală.

*Află: Cum devii rezident IT Park și care sunt avantajele

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal