Eventuala fraudare a alegerilor, investigată de poliție. Mai multe cauze sunt examinate de oamenii legii

Eventuala fraudare a alegerilor, investigată de poliție. Mai multe cauze sunt examinate de oamenii legii

Bănuiala de fraudare a alegerilor prezidențiale se numără printre cauzele investigate în prezent de poliție. Asta a declarat șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Marin Maxian.

„Poliția instrumentează, la moment, cinci cazuri care vizează bănuiala rezonabilă de falsificare a semnăturilor pe listele de intenție ale persoanelor care urmau să participe la vot în Federația Rusă. Am fost sesizați despre un caz privind bănuiala rezonabilă că terțe persoane urmează să întreprindă acțiuni pentru determinarea alegătorilor să-și exercite dreptul electoral în favoarea unui anumit candidat”, a spus Marin Maxian.

Un alt caz aflat în gestiunea poliției vizează un membru al unei secții de votare, care ar fi înaintat o cerere de a-și retrage calitatea de membru. Acesta a declarat însă că nu a depus o asemenea cerere și că semnătura nu-i aparține.

Publicitate

„Instrumentăm și două cazuri de bănuială rezonabilă de corupere electorală. Unul care a fost făcut public de un canal de televiziune (n.r. – cumpărarea voturilor cetățenilor din stânga Nistrului) și, respectiv, reieșind din sesizarea înaintată de reprezentantul legal al unui concurent electoral, precum că în anumite teritorii se desfășoară acțiuni de corupere electorală prin donare de bunuri și alte acțiuni de implicare ilegală, în viziunea persoanei care a sesizat poliția”, a mai declarat șeful adjunct al IGP.

Potrivit informațiilor prezentate, începând cu data de 2 octombrie, poliția a asigurat buna desfășurare a peste 1.000 de evenimente publice de campanie, la care au participat peste 43.000 de persoane, fiind antrenați peste 1.200 de oameni ai legii.

Au fost constatate mai multe abateri: peste 50 de cazuri de plasare a afișelor electorale în alte locuri decât cele stabilite, 24 de cazuri de încălcare a măsurilor de prevenire și combatere a infecției COVID-19, trei cazuri de deteriorare a panourilor și a afișajului electoral, 19 cazuri de încălcare a bunei desfășurări a activităților publice, precum huliganism neînsemnat, injurie sau calomnie.

Menționăm că peste 6.000 de polițiști vor asigura ordinea publică în ziua alegerilor.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal