Ultimul mesaj al lui Renato Usatîi înainte de alegeri. Mai mulți oameni s-au adunat în scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu” (VIDEO)

Ultimul mesaj al lui Renato Usatîi înainte de alegeri. Mai mulți oameni s-au adunat în scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu” (VIDEO)

Candidatul la prezidențiale Renato Usatîi a transmis vineri, 30 octombrie, un mesaj video în care îi îndeamnă pe moldoveni să iasă la vot la alegerile prezidențiale de duminică. În acest sens, în scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău s-au adunat mai mulți simpatizanți ai concurentului. Din imaginile video se poate vedea că numărul celor prezenți în scuarul Teatrului de Operă și Balet depășește lejer cifra de 50, agreată de autorități. 

Usatîi s-a arătat convins de faptul că ar urma să fie organizat și turul doi al alegerilor prezidențiale.

„Am explicat la toate întrevederile că Republica Moldova nu poate avea un viitor făra un plan bine stabilit, pentru modernizarea țării. Astăzi promit la cei din diaspora că după alegeri noi vom avea alegeri anticipate. Astfel, nimeni nu va mai fi nevoit să plece peste hotare. Dacă câștigă „Kuliok-ul”, atunci vom rămâne cu „kulioace”. Dacă va câștiga Maia Sandu, atunci o să fie probleme în mai multe regiuni ale țării. Vreau ca astăzi fiecare dintre noi să se gândească la ce vom face după 14 noiembrie. Votați așa cum vă spune inima, important este să nu-i votați pe cei care v-au mințit și furat toți acești ani. Votați pentru o schimbare de care are nevoie R. Moldova. Duminică, ieșiți la votare ca la o sărbătoare. O sărbătoare de „boțire a kuliok-ului””, a spus candidatul.

Publicitate

După discurs, Usatîi, împreună cu simpatizanții săi, s-a îndreptat către Președinția Republicii Moldova.

Discursul integral al candidatului Renato Usatîi îl puteți urmări mai jos.

Amintim că, astăzi este ultima zi în care concurenții electorali la funcția de Președinte al Republicii Moldova mai pot face agitație electorală. Astfel, Comisia Electorală Centrală (CEC) atenționează că începând de mâine, partidele politice și concurenții electorali nu au voie să desfășoare activități cu tentă electorală, să distribuie materiale sau să participe la emisiuni TV și radio.

Cetățenii R. Moldova se pregătesc să decidă cine va sta la cârma țării în următorii patru ani. Ziua decisivă este 1 noiembrie când la urnele de vot sunt așteptați să-și imprime cuvântul peste 3 milioane de alegători din țară și de peste hotarele ei.

În cursă au fost înregistrați opt candidați: Renato Usatîi (PN), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon (c. independent, susținut de PSRM), Violeta Ivanov (PP Șor), Maia Sandu (PAS), Octavian Țîcu (PUN) și Dorin Chirtoacă (blocul Unirea).

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal