Chirtoacă, despre răspunsul CEC la sesizarea privind excluderea lui Dodon: „S-a compromis definitiv”

Chirtoacă, despre răspunsul CEC la sesizarea privind excluderea lui Dodon: „S-a compromis definitiv”

„CEC s-a compromis definitiv” după ce a răspuns la sesizarea lui Dorin Chirtoacă, precum că ofițerii de la sediul PSRM sunt „consultanți electorali”. Cel puțin asta susține candidatul la prezidențiale, Dorin Chirtoacă, într-o declarație oficială. 

„În răspunsul său, la demersurile candidatului Blocului Electoral UNIREA, Dorin Chirtoacă, CEC face referire la niște “consultanți electorali” din străinătate care sunt angajați în campania lui Dodon. De fapt, legea interzice asemenea practici, iar în cazul unor scrutine precedente, astfel de “polit-tehnologi” au fost identificați și expulzați.

În demers, nu am menționat nimic despre pretinși „consultanți electorali”, ci am făcut referire expres la ofițeri FSB implicați în campania lui Dodon. CEC a acceptat existența lor la sediul PSRM (mai ales că erau și poze anexate), dar i-a calificat, de la sine drept - “consultanți electorali din străînătate”, adăugând inepția că acest lucru ar fi permis de lege”, a menționat Dorin Chirtoacă.

Precizăm că la data de 23 octombrie curent, candidatul la funcția de președinte, Dorin Chirtoacă, a depus o sesizare la Comisia Electoral Centrală (CEC) prin care cere excluderea lui Igor Dodon din cursa electorală. Totul, după declarațiile rușilor care și-au exprimat susținerea pentru actualul președinte. La rândul său, Igor Dodon a îndemnat partenerii externi, atât SUA cât și Federația Rusă să nu se implice în treburile statului.

Publicitate

Amintim că președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și-a manifestat deschis suținerea față de candidatul Igor Dodon în alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Mai exact, în cadrul unei conferințe, acesta și-a exprimat speranța că la alegerile care vin „poporul moldovenesc va aprecia eforturile actualului președinte privind apropierea Republicii Moldova de Rusia”.

Iar anterior, șeful Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narishkin, a declarat că Statele Unite, în cazul victoriei lui Igor Dodon la alegerile prezidențiale din Moldova, pregătesc o revoluție „color” în țară.

Precizăm scrutinul prezidențial este planificat pentru 1 noiembrie 2020. În buletinul de vot se regăsesc opt candidați. Este vorba despre Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal