EDITORIAL | Ziua tăcerii la ei, nu și la noi sau ce să alegi pe 1 noiembrie

EDITORIAL | Ziua tăcerii la ei, nu și la noi sau ce să alegi pe 1 noiembrie

Azi probabil e cea mai frumoasă zi din ultima lună. E ziua în care ei sunt reduși la tăcere. Nu și noi. Azi vin să vă spun de ce să ne alegi pe noi duminică. Noi am început campania mai devreme decât ei, cam pe la 30 aprilie, dar nu planificăm să-i punem punct. 

...

Da, eu în continuare mă țin departe de editoriale, comentarii și păreri. Marele regret al Irinei Ghelbur. Cred că m-ar da afară numai pentru asta :)

Publicitate

Revenind la promisiunea dată Veronicăi, iată că am ajuns deja la șase luni de membership. Da, operativitatea de la știri nu funcționează aici.

Ce înseamnă membership-ul pentru redacția AGORA

Ca să explic ce a însemnat pentru redacție aceste șase luni de membership, eu o să încep și mai dinainte, încă din februarie, când noi am lansat un nou site. Nu, nu. Pentru public a fost un nou design al site-ului, pentru noi, însă, a fost un site nou, construit de la zero. L-am lansat chiar de ziua AGORA, pe 18 februarie, deci trebuia să fie un cadou frumos. Eu sper că a fost un cadou frumos și este în continuare un cadou frumos pentru voi, ca public cititor, dar pentru redacție a fost o durere mare de cap. O foarte mare durere de cap și de burice de degete, de la făcut refresh și de la întrebări: „Da la voi tot merge greu adminul? Da la voi tot dă eroare site-ul? Da cât se mai încarcă adminul ăsta că eu de trei minute aștept să fac update la datele COVID și el nu se deschide? Sergiuu! (colegul nostru de la IT).” Trei minute pentru online asta înseamnă o veșnicie. Da, asta e realitatea pe care noi în redacția AGORA am trăit-o, periodic, din februarie.

La una din ședințele redacției i-am invitat pe Dumitru Ciorici și Irina Ghelbur și i-am întrebat: „Spuneți-mi vă rog de ce a fost nevoie să facem schimbarea asta atât de radicală? De ce nu a fost posibil ca acele modificări de design, gândite să transforme site-ul în unul mai atractiv, mai userfriendly, mobile friendly, nu le-am putut face pe aceeași platformă care era?” Și atunci Dumitru ne-a deschis cărțile și ne-a explicat că ceea ce vedeți voi este un site nou. Un site construit de la zero. Până atunci, chiar și în 2014 când a fost lansată AGORA, site-ul a fost construit pe o matrice deja existentă, iar până în 2020 toate modificările care s-au făcut au fost puse cărămidă peste cărămidă și construit un turn Babel foarte deocheat. Așadar, încă de pe la mijlocul anului 2019, am luat o foaie albă și am început să construim de la zero.

De ce a fost nevoie de acest lucru?

Pentru că nu aveam cum altfel să implementăm formula de membership pe site. Pentru că sunt foarte multe date, sunt foarte multe procese - logare pe site, abonamentele pe care trebuie să le intercalezi cu formula de plată, colectarea datelor cu caracter personal, unde se stochează, cum se stochează informația - toate acestea presupun o muncă enormă în spate, la programare și noi nu puteam să facem acest lucru pe acea platformă care era.

Ca să vă imaginați, era o clădire cu pristroică frumoasă, dar care era pristroică. Noi am zis că nu mai vrem un acaret. Vrem o casă micuță, dar aerisită și transparentă, în care lumea să aibă încredere să intre în ea. Pentru asta a trebuit să mergem pe un teren adiacent, curat, sigur, pe care să construim de la zero. Da, schimbările se fac greu, foarte greu. Rezultatul spre care privim e probabil cel care ne ține în priză și ne face să rămânem optimiști.

De aceea, azi, când ei, cei reduși la tăcere, nu ne mai fură din timp și atenție, eu vin și vă îndemn să ne alegeți duminică pe noi. Să alegeți duminică AGORA pentru cea mai de preț avere, care nu are nevoie de bagaj când pleci undeva și nici de lacăt, pentru că nu ți-o poate fura nimeni - informația corectă.

Ce pregătește AGORA de alegeri

Pentru această zi ne-am înarmat cu multă răbdare și forță, ca să-ți aducem cele mai noi și importante informații.

În modulul de LIVE TEXT ai informații și știri la minut despre procesul de vot, rata de participare în țară și diasporă, dificultățile impuse de pandemia COVID-19 și tot ce trebuie să știi în această zi.

Pe pagina dedicată agora.md/alegeri2020 găsești vizualuri și grafice care te ajută să înțelegi mai ușor ce se întâmplă, să faci comparații și poate chiar să anticipezi rezultatele.

Aici o să spun un: „Doamne ajută să nu „ne chiși” site-ul!”

Ne găsești însă și pe:

Facebook - cu transmisiunile live de la secțiile de vot din capitală, diaspora și regiuni

Youtube - ai tot conținutul video produs de echipa noastră

Telegram - primești alerte și cele mai noi informații pe scurt

Dacă ne apreciezi munca - pune ștampila „votat” pe un abonament AGORA.

Mai jos las câteva detalii despre aspectele tehnice și beneficiile pe care le poți primi.

Cum funcționează?

Ai nevoie de un card bancar Visa, MasterCard sau un cont de PayPal. Pe agora.md/abonamente găsești detalii.

Dacă ești deja abonat și vrei să îți reînnoiești abonamentul mai devreme decât data expirării, abonamentul nou se va activa automat în ziua în care expiră abonamentul curent. Luând un abonament de Ambasador AGORA, te poți bucura de un site fără reclamă și să încurajezi astfel o echipă care scrie pentru tine.

Te invităm la teatru!

...

Ne adresăm și companiilor. Orice actor al pieței simte beneficiile pe care le aduce societății o presă liberă și de calitate. La fel, toți, indiferent de statut, pot contribui la dezvoltarea instițutiilor media. Dacă în aprilie ne adresam cititorilor (cei peste 350 de mii de cititori care ne vizitează lunar), acum ne adresăm și companiilor. Multe dintre ele ne susțin deja prin direcționarea bugetelor de reclamă pe platfomele noastre. Acum o pot face și prin abonamente pentru angajați.

Dacă ai vreo întrebare, idee sau feedback, scrie-ne la adresa [email protected] sau [email protected] și noi îți vom răspunde cu drag.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal