Trei măsuri noi pentru subvenționarea nivelului de trai şi de muncă la sate

Trei măsuri noi pentru subvenționarea nivelului de trai şi de muncă la sate

Recepționarea cererilor de solicitare a subvenției în avans pentru îmbunătăţirea nivelului de trai şi de muncă la sate a început. Anunțul a fost făcut de Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură, citată de agrobiznes.md. Potrivit sursei citate, cel de-al III-lea apel se va desfășura în perioada 2 noiembrie 2020 – 27 ianuarie 2021.

Astfel, anual vor fi subvebțioanate trei măsuri noi pe segmentul dezvoltării rurale din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural. Pentru fiecare dintre măsurile menționate, alocația financiară va constitui un cuantum de 5%, echivalentul a aproximativ 50 de milioane de lei.

Prima măsură se referă la îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii economice publice rurale și prevede subvenționarea proiectelor investiționale orientate spre construcția, reabilitarea sau modernizarea drumurilor și podurilor publice locale precum și spre proiectele bazate pe extinderea, reabilitarea ori modernizarea sistemelor de alimentare cu apă, de epurare a apei şi de canalizare.

Publicitate

Cea de-a doua măsură ține de renovarea și dezvoltarea localității rurale și presupune subvenționarea proiectelor investiționale pentru reabilitarea străzilor pietonale locale, instalarea iluminatului public, renovarea sau reabilitarea clădirilor publice, a zonelor pentru organizarea piețelor, târgurilor, crearea și dotarea centrelor de îngrijire pentru copii, bătrâni și persoane cu nevoi speciale, precum și crearea traseelor turistice, conservarea și restaurarea patrimoniului imobil istoric-cultural și de peisaj natural rural.

A treia măsură se referă la diversificarea economiei rurale prin activități non-agricole și cuprinde investiții în proiecte care tind spre diversificarea economiei rurale, prin înființarea și renovarea atelierelor de întreținere a tehnicii și echipamentelor, ateliere de cizmărie, proiecte privind înființarea centrelor de instruire și formare pentru însușirea profesiilor sau proiecte privind înființarea taberelor de odihnă pentru copii.

Pentru măsura 1 și 2, valoarea subvenției acordate va constitui 80% din valoarea investiției eligibile, dar nu va depăși suma de 3 000 000 lei. Subvențiile în cadrul acestor două măsuri vor fi solicitate de Autoritățile Publice Locale de nivelul I.

Pentru ultima măsură, pe de altă parte, valoarea subvenției acordate va constitui 50% din valoarea investiției eligibile, dar nu va depăși suma de 1 000 000 lei. Solicitanții de subvenții în cadrul acestei măsuri vor fi atât persoane juridice precum și fizice.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal