„Toate plângerile sunt trase la indigo. Toate au același conținut. Când s-au verificat autorii acestor plângeri, atât de inspecția judiciară, cât și de Serviciul Informații și Securitate, ei au scris dezmințire, precum că nu au scris aceste plângeri. Este o tactică a unei persoane sau a unui grup de persoane care vede așa rezolvarea unei probleme. Nu văd care e miza acestor plângeri. Prima plângere a fost depusă în septembrie 2019, apoi în iunie 2020, înainte de a a-mi expira mandatul. Au fost scrise patru plângeri din numele unor persoane care nu există”, a declarat Inga Gorlenco în fața membrilor CSM.
Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, care e membru din oficiu, a menționat că plângeri anonime pe numele judecătoarei au ajuns și la Procuratură. „Am solicitat informații de la procurorul din Cahul. A confirmat o poziție pozitivă în privința dumneaei”, a spus acesta.
„Și eu am consultat judecători, au o opinie pozitivă”, a adăugat membra CSM Nina Cernat.
Chiar și așa, majoritatea a înclinat balanța spre poziția șefului statului, care crede că magistrata nu ar avea o reputație ireproșabilă.
Cu șapte voturi pro și patru împotrivă, CSM a respins cererea judecătoarei privind înaintarea repetată a propunerii de numire în funcție până la atingerea plafonului de vârstă. Respectiv, pe masa președintelui va ajunge propunerea de eliberare din funcție a magistratei.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.