Nicoleta Onofrei, noul membru al Departamentului Contributori AGORA (VIDEO)

Nicoleta Onofrei, noul membru al Departamentului Contributori AGORA (VIDEO)

Va invităm să o cunoașteți pe Nicoleta Onofrei, ea este noul membru al Departamentului Contributuri AGORA. În prezent Nicoleta face doctoratul în economie la Academia de Studii Economice din București. A absolvit ciclurile de licență și masterat la Universtitatea din București, Facultatea de Administrație și Afaceri. Masterul de cercetare în Economie Comportamentală i-a definit traseul profesional. A activat pentru o perioadă în calitate de cercetător științific la Institutul Național de Cercetări Economice din Chișinău. Printre subiectele de interes sunt analiza calității potențialului uman și costurile economice ale mortalității premature.

În calitate de contributor AGORA, Nicoleta Onofrei, economistă și candidată la titlul de Doctor în Economie în cadrul ASE București va scrie pe teme referitoare la sistemul educațional din Republica Moldova și va propune modalități de îmbunătățire a acestuia prin prisma economiei comportamentale.

„Teoria capitalului uman pune în legătură directă educația cu ocuparea forței de muncă și mărimea salariului obținut. Cu toate acestea, cercetările empirice demonstrează că această relație nu este respectată în toate cazurile, ocuparea forței de muncă fiind influențată de mai multe variabile economice. Totuși, există și o altă parte a monedei: numărul prea mare de persoane cu studii superioare poate genera „inflația academică”. Prezența acestui fenomen într-o economie constă în dezechilibrul dintre cererea și oferta de pe piața muncii, sau depășirea ofertei forței de muncă față de cererea acesteia la un anumit nivel de educație. Acest fenomen are repercusiuni negative asupra economiei în ansamblu, pentru că, pe de o parte, se consumă resurse atât materiale, cât și de timp pentru educație, iar pe de altă parte specialiștii nu au oportunități de a activa conform calificării”, este de părere Nicoleta Onofrei.

Publicitate

Departamentul de Contributori AGORA este format din persoane competente care vin să diversifice și să îmbunătățească agenda publică prin opinii, comentarii, analize sectoriale și expertize bazate pe experiență. Ne dorim ca prin publicații analitice complexe și opinii de valoare să ajutăm cititorul să înțeleagă mai bine procesele sociale, economice și politice. Ne propunem să dezvoltăm o gândire critică și spirit analitic bazat pe date, analize, cercetări și opinii profesionale.

Membru al comunității noastre poți deveni și tu, oricând, dacă apreciezi și vrei să ne susțiii în ceea ce facem, luând un abonament „Fan”, „Susținător” sau „Ambasador”. Asta înseamnă că acum ne poți plăti pentru munca noastră și mai înseamnă că tu, cititorul nostru, omul liber și cetățeanul responsabil susții presa independentă și jurnaliștii care îți furnizează informații într-un mod echidistant, dar și opinii „subiective” ce te ajută să fii un om greu de manipulat.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal