Poate fi destul de dificil să fii un șef bun în zilele noastre, mai ales cu multitudinea de schimbări care au loc în perioade scurte de timp. De asemenea, nici obiectivele companiei, pe de o parte, și nici nevoile și țelurile angajaților, pe de altă parte, nu sunt ușor de controlat, scrie portalul elle.ro.
Nu exista șeful perfect, însă, exista unii care fac anumite lucruri puțin diferit de alții, ceea ce îi transformă în niște șefi buni. Așadar, iată câteva semne că ai un șef bun:
1. Sunt buni lideri
Unul dintre cele mai sesizabile semne este faptul că își merită poziția de lider, deoarece deține o viziune clară asupra obiectivelor companiei și știe cum s-o puna în aplicare. Cunoaște foarte bine locul firmei pe piața și prin intermediul comunicării eficiente își ghidează angajații spre țelul vizat
2. Sunt prietenoși
Este foarte dificil să te înțelegi cu superiorii care au un temperament agresiv și care sunt tot timpul morocănoși. Dacă ai un șef bun, atunci când întâmpini o problemă la muncă - poți să-i spui cu ușurință, fără teamă că îl deranjează și el te va sfătui cu îngăduință și răbdare. În cazul în care șeful tău este înțelegător și prietenos, ar trebui să îl apreciezi mai mult.
3. Pot comunica eficient
Șeful ideal ar trebui să comunice foarte bine, să știe când și cum să vorbească, dar și să asculte. De asemenea, trebuie sa fie organizat, să aibă o strategie clară și să îți spună cât se poate de detaliat ce și când trebuie să faci ceva anume. De obicei, problemele apar când șeful nu știe să comunice eficient și astfel angajații nu se ridică la nivelul așteptărilor lui.
4. Își asumă responsabilitatea și pentru greșeli
Șefii au tendința de a-și învinui angajații pentru toate erorile și neajunsurile companiei. Greșeala lor este că nu își asumă o parte din vină în contextul în care toată lumea, inclusiv el, se ghidează după aceleași principii. Un șef bun este conștient de aceste lucruri și se implică în îndreptarea greșelilor, nu lasă toată responsabilitatea pe angajați.
5. Rezolvă cu ușurință problemele
Un șef priceput găsește rezolvări pentru majoritatea problemelor într-un timp destul de scurt și, de asemenea, metodele sale de a se descurca sunt originale și creative. Își dorește mereu să își îmbunătățească cunoștințele, aptitudinile, iar succesul lor propriu poate fi măsurat și prin succesul întregii echipe.
6. Își cunoaște bine angajații
Un șef bun își cunoaște fiecare membru al echipei și se comportă personalizat, în funcție de caracterul fiecăruia. Nu se teme să angajeze oameni diferiți, dar care au inițiativă, idei creative și cărora nu le e teamă să își exprime punctul de vedere. Astfel, șeful ideal evidențiază calitățile fiecărui om al echipei sale.
7. Știe să ia decizii favorabile tuturor
Oamenii sunt cel mai important lucru al jobului său, așa că un șef ideal ar trebui să fie capabil să ia decizii pentru binele echipei sale, deoarece știe că un angajat fericit este mai productiv. De asemenea, trebuie să înțeleagă că este nevoie de existența unui echilibru între nevoile angajaților și cele ale clienților sau companiei.
Toată lumea a trecut măcar o dată prin experiențe urâte cu șefi care știu să îți facă ziua un calvar, deci opusul e simplu de recunoscut. Există oameni care au aptitudini înnăscute de lider, care știu să își respecte angajații și fac tot posibilul să le fie bine la locul de muncă. Ei sunt conștienți că indiferent de puterea pe care le-o dă poziția, integritatea este mai valoroasa în afaceri.
Vezi și aceste știri

Fetița care a decedat în parcul „Alunelul” a avut o traumă deschisă la craniu. Șeful de la sănătate din cadrul municipalității oferă detalii despre intervenția medicilor

Traficul rutier, suspendat pentru o săptămână, pe mai multe străzi din capitală. Cum va circula transportul public
