Rectorul Universității Agrare, fost ministru al Agriculturii, a ajuns în vizorul inspectorilor de integritate. Acesta ar fi semnat mai multe acte în beneficiul feciorilor

Rectorul Universității Agrare, fost ministru al Agriculturii, a ajuns în vizorul inspectorilor de integritate. Acesta ar fi semnat mai multe acte în beneficiul feciorilor

Rectorul Universității Agrare din Chișinău și fostul ministru al Agriculturii, Liviu Volconovici, a ajuns în vizorul inspectorilor de integritate, pentru că ar fi intrat în conflict de interese cu feciorii săi. 

Mai exact, în calitate de rector al universității, acesta a semnat șase acte administrative în privința fiilor săi. În acest sens, și-a pus semnătura pe diplomele de studii superioare de licență și master, care au fost emise pe numele ambilor feciori, ordinul de înmatriculare la studii cu finanțare din bugetul de stat a unei liste de pretendenți, printre care și cei doi fii, ordinul cu privire la susținerea tezei de master și diploma de master, eliberate pe numele unuia dintre feciori.

Totodată, funcționarul a aprobat o cerere din partea unui fiu pentru a participa la un schimb de experiență peste hotare împreună cu alți studenți din cadrul universității. Ulterior, a fost emis și ordin în acest sens, iar în lista de studenți delegați fiind inclus și fiul său.

Publicitate

Astfel, rectorul a admis șase conflicte de interese.

Pe de altă parte, Liviu Volconovici respinge acuzațiile și declară că nu e vorba de un conflict de interese.

„Nu poate fi vorba de un interes personal sau un conflict de interese real atunci când fiul meu este admis cu una din cele mai înalte note de 9,4 și de o comisie formată din nouă persoane. Nu poate fi vorba de un conflict de interese când fiul meu aplică individual și câștigă dreptul de a participa la o conferință și când după doi ani de eforturi și reușită academică, am semnat diploma de master a acestuia”, a menționat rectorul Universității Agrare.

...

Dacă actul de constatare va rămâne definitiv, ANI va sesiza Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului pentru revocarea acestuia din funcție. Totodată, rectorul riscă să numai dețină o funcție publică sau o funcție de demnitate publică pentru un termen de trei ani.

Precizăm că Liviu Volconovici a deținut funcția de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în Guvernul condus de Pavel Filip.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal