În SUA, timpul parcă s-a oprit în loc. Finalul alegerilor e încă neclar, iar Pennsylvania și Nevada anunță că rezultatele lor vor fi mai târziu

În SUA, timpul parcă s-a oprit în loc. Finalul alegerilor e încă neclar, iar Pennsylvania și Nevada anunță că rezultatele lor vor fi mai târziu

De ore bune, timpul parcă s-a oprit în loc în SUA, unde previziunile voturilor electorilor pentru Trump și Biden au rămas fixate pe aceleași numere. Mai mult, numărarea voturilor a fost suspendată în statul american Nevada şi urmează să fie reluată joi dimineaţa (ora locală), iar cele din Pennsylvania ar putea fi cunoscut peste două zile.

Nevada - care desemnează şase dintre cei 538 de mari electori în Colegiul Electoral - este unul dintre statele în care continuă suspansul în duelul dintre Donald Trump şi Joe Biden. În urmă cu patru ani, Nevada a votat cu democrata Hillary Clinton, scrie News.ro.

Aproape 15% dintre buletinele de vot exprimate nu au fost încă numărate, iar Biden îl devansează pe Trump cu mai puţin de 8.000 de voturi şi un scor de 49,2% la 48,6%.

Numărarea voturilor urmează să fie reluată joi dimineaţa, la ora locală (19.00, ora R. Moldova), a anunţat Departamentul Alegerilor din cadrul Secretariatului de Stat al Nevadei pe Twitter.

Buletinele de vot trimise cu poşta şi primite în ziua scrutinului, adică marţi, nu au fost luate în calcul şi nici buletinele de vot care urmează să sosească în cursul acestei săptămâni şi care este necesar să fi fost puse la poştă cel mai târziu marţi.

Și rezultatul alegerilor prezidenţiale de marţi în statul american Pennsylvania ar putea fi cunoscut peste două zile, declară oficiali locali pentru CNN.

„Dacă totul continuă în acest ritm, vom avea rezultate totale în următoarele două zile”, a declarat miercuri la CNN Al Schmidt, un reprezentant al oraşului Philadelphia, un fief democrat în Pennsylvania.

Acest stat situat în Nord-Estul american poate stabili rezultatul alegerilor prezidenţiale, în contextul în care desemnează 20 de mari electori. Potrivit ziarului New York Times, 75% din voturile exprimate au fost numărate în Philadelphia, iar Donald Trump a obţinut un scor de 55,1%.

Colegiul Electoral este alcătuit din 538 de mari electori. O majoritatea de 270 de voturi este necesară în vederea desemnării preşedintelui Statelor Unite de către colegiu.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal