Prețurile produselor vegetale de la producător s-au majorat cu 24,3%, iar a cele animaliere s-au diminuat cu 2,3%. Asta arată datele Biroului Național de Statistică pentru perioada ianuarie - septembrie 2020. În același timp, sunt unele excepții. Prețul la ouă și lapte a crescut, iar cel al cartofilor s-a micșorat destul de semnificativ.
Mai exact. au crescut preţurile pentru culturile bostănoase – 79,2%, struguri – 61,5%, fructe și pomușoare – 48,0%, floarea soarelui - 32,3%, culturi cerealiere și leguminoase boabe - 19,8%, soia - 9,0 %. În același timp, s-au micșorat preţurile producătorului la cartofi – cu 17,6%, legume – cu 15,7%.

În același timp, preţurile producătorului la păsări (în masă vie) s-au redus cu 8,5%, porcine cu 1,3%, însă au crescut preţurile la ouă cu 18,2%, ovine și caprine cu 15,5%, lapte - 8,7%, bovine cu 2,3%.
BNS anunță că informația este prezentată fără datele raioanelor din partea stângă a Nistrului și municipiul Bender.
Vezi și aceste știri

Tinerii și femeile, cei mai afectați de criză. Expert-Grup: Măsurile anticriză reprezintă aproape 1,2% din PIB, în timp ce majoritatea țărilor vecine au implementat pachete de peste 2%-3%

Opinie | Restartarea economiei cu ajutorul muncitorilor străini sau de ce inițiativa Guvernului ne-ar putea trăsni asemeni unui bumerang

Fabricile din industria ușoară din Moldova, afectate grav de pandemie. Ce soluții proprun șefii de la Ministerul Economiei

Pentru îmbunătăţirile aduse teoriei licitaţiei: Doi americani sunt laureații Premiului Nobel 2020 pentru Economie

Interviu cu mama soldatului rus judecat pentru crime de război: Cine poate ucide un om? Vadim nu ar putea (VIDEO)
